Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svensk boules framtid samlas för Prins Bertils juniorcup

Kommande helg 3-4 oktober gör svensk boules unga förmågor upp i den årliga traditionen Prins Bertils juniorcup. De åtta olika distrikten har chansen att skicka två lag var, där lagen tävlar var för sig om den åtråvärda titeln som mästare av PBJC.

Nu är tävlingen inte fulltecknad och inte alla distrikt skickar lag. Svealands bouleförbund imponerar med sju lag och visar på vilken fin bredd som finns i distriktets juniorverksamhet. Det var också ett lag från Svealand som vann förra året, då Nicolas Gonzales Hedqvist vann tillsammans med Lucas Rudin. Lucas har till i år lämnat junioråldern, men Nicolas är kvar och han bildar nu lag med lillebror Rudin, Adam. Vidare finns spelare från stora delar av landet och för de som inte har distriktskompisar att tävla med att beslutats om att  tillåta distriktsmixade lag, så att alla som vill ska kunna få vara med. Det är en tävling med tydliga tävlingsbestämmelser, men samtidigt är svensk juniorboule i ett läge där vi verkligen ska ta tillvara på de som vill och kan vara med. 

Tävlingarna i år kommer precis som förra året bli spännande och jämna och det ska bli härligt att följa det hela. Är ni inte på plats kommer ni såklart kunna följa resultatrapporteringen på Svenska bouleförbundets hemsida Länk till annan webbplats. 

PBJC är, förutom en anrik och prestigefylld tävling, också ett fint och bra tillfälle för landets juniorer att träffas och umgås. Hela gänget bor, tillsammans med ledare och föräldrar, på Bosöns idrottsområde. Man åker buss mellan boendet och tävlingsarenan (Prins Bertils boulehall) och ges förutsättningar att ha en väldigt trevlig helg. Bakom allt planerande finns naturligtvis SBF:s ungdomskommitté (UNK) med Maria Bergström, Anette Rudin, Niklas Holmström och Christer Pettersson. Dessa har under året gjort föredömliga insatser för svensk juniorboule och kan nu kröna året med PBJC. Det slit som de engagerade lägger ned är beundransvärt och något vi är evigt tacksamma över i förbundsstyrelsen. Utöver UNK finns också alla föräldrar och klubbledare som under året sett till att skapa förutsättningar för juniorerna att spela boule. Alla är de oumbärliga kuggar i det maskineri som krävs för att ha en fungerande junior- och ungdomsverksamhet.

Efter PBJC väljer Maria, Anette och Niklas att ta ett kliv tillbaka från UNK. De har lagt flera år och många timmars slit på att rodda runt verksamheten. Vi i förbundsstyrelsen vill med detta rikta ett stort och innerligt tack för de insatser dessa har gjort. Såklart kommer de finnas kvar inom svensk boule, men på andra sätt. Som föräldrar och boulespelare, om inte annat. Kvar i UNK finns Christer Pettersson och för förbundsstyrelsen startar nu arbetet med att rekrytera nya människor att arbeta tillsammans med Christer, som kommer bli hjärtat och den röda tråden in i det nya. Under hösten kommer riktlinjer och innehåll dras upp för samtliga kommittéer, så vi får anledning att återkomma kring detta.

Domare och förbundsrepresentant under helgen är Rasmus Kling. Rasmus ser PBJC som en given höjdpunkt under bouleåret och den känslan tycker jag att vi alla ska ta med oss, för det är precis så viktigt juniorverksamheten är och det är så vi alla ska känna inför den verksamheten. Vi önskar ledare och föräldrar ett stort lycka till med arbetet. Och till följande grymma juniorer skickar vi en stor och hjärtlig high-five. Ha en riktigt grym helg!

Från Svealands bouleförbund deltar:
Frida Brage och Emmeli Rudin
Nicolas Gonzalez Hedqvist och Adam Rudin
Filip Larsson och Nemo Råsander
Viktor Tsuranov och Elias Larsson
Alexander Gonzales Hedqvist och Anton Arneback
Jocke Campell och Malte Olsson
Olle Eriksson och Tilda Sellen

Från Sydsvenska bouleförbundet deltar:
Noel Franzén och Emilia Nilsson
Måns Danielsson och Moa Ingelstedt

Från Stockholms bouleförbund deltar:
Tim Duvenfelt och Povel Björk

Från Göteborg och Bouhusläns bouleförbund deltar:
Andreas Roolf och Kajsa Franck

Som spelare i blandade distriktslag deltar:
Felicia Björling och Caspian Weidmar
Vincent Weidmar och Elias Roolf

Ledare Distrikt Förening:
Camilla Lund SSBF TBL
Gunilla Leandersson SSBF TBL
Yvonne Åkesson SSBF CPC
Ronny Carlsson STBF BRO
Henrik Roolf GGBF LAN
Lukas Rudin SVBF SÖR

Publicerad: 2020-09-30

Senast uppdaterad: 2020-09-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se