Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förlängd ansökan: Verksamhetsstöd Idrott för äldre

Föreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har till och med den 31 januari 2021 möjlighet att ansöka ett verksamhetsstöd för den målgruppen . Läs nedanför hur ni som förening ansöker om stöd. Just nu är det 85 IF som har ansökt. Passa på sök!

Förlängd ansökan: Verksamhetsstöd Idrott för äldre Länk till annan webbplats.

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har till och med den 31 januari 2021 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. På vår webbplats finns all info ni behöver för att ansöka.

 

Riksidrottsförbundet har fått möjlighet under två år tid nu framöver ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheter så att fler äldre kan leva ett mer aktivit liv, och minska ensamheten. Vissa av er Idrottsföreningar bedriver verksamhet för personer 65+ bidrar redan till dessa mål och kommer därför kunna ansöka om ett verksamhetsstöd på totalt 24 miljoner kronor. 

Syftet med stödet är att ge föreningen förutsättningar att bedriva och utveckla idrottsverksamhet där äldre deltar. Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020.

Här hittar du regelverk för stödet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du mer information om stödet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vilka kan söka?

Idrottsföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, idrottsverksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens idrottsaktiviteter under samma tidsperiod. Föreningen måste också vara medlem i ett specialidrottsförbund som är anslutet till Riksidrottsförbundet.

Hur går ansökan till?

Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. Om du är inloggad i IdrottOnline på din förening (och har rätt roll i föreningen) så hittar du fliken Idrottsmedel i menyn längst upp på sidan. Klicka sedan på fliken till Idrottsmedel till vänster, välj ”Verksamhetsstöd IF Idrott för äldre“ och klicka på ”ansök”.

Utförligare beskrivning av hur ansökan går till Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur mycket stöd kan en förening få?

Alla föreningar som lämnar fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet får ett grundstöd på 3 000 kronor. Stödet betalas ut löpande efter att ansökan har godkänts.

Det är svårt att förutsäga hur många föreningar som kommer söka, och därmed hur långt den totala summan på 24 miljoner kronor kommer räcka. Riksidrottsförbundet räknar med att en del av summan kommer att bli över efter att grundstödet betalats ut. Återstående medel planeras då att fördelas till samma föreningar, baserat på de uppgifter föreningen anger i ansökan.

Mer information

Om du har ytterligare frågor så går det bra att ställa dem via e-post till aldreidrott@rfsisu.se.

Publicerad: 2020-10-01

Senast uppdaterad: 2020-10-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se