Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tack för den här tiden, Jimmie!

Sedan 2016 har Jimmie Olsen varit framgångsrik förbundskapten för juniorlandslaget. Nu har förbundsstyrelsen och Jimmie i samförstånd valt att avsluta samarbetet i samband med att kontraktet löper ut vid årsskiftet.

Jimmie Olsen tillträdde som juniorernas förbundskapten i januari 2016. Redan under det första året coachade han lagen till fina prestationer, med kvartsfinalplatser i EM i såväl U23- som junior-klassen. 2018 plockade damernas U23-lag hem två bronsmedaljer och året efter svarade herrarna för en ordentlig bragd när de besegrade storfavoriterna Frankrike på hemmaplan i Saint-Pierre-lès-Elbeuf. 13-9 slutade kvartsfinalen. I semifinalen förlorade svenskarna med samma siffror – men körde fullständigt slut på tyskarna, som sedan inte tog en enda poäng i finalen mot Finland. Sverige åkte hem med silverglänsande bronsmedaljer och med andra ord har resultatraden varit god under Olsens ledarskap.

Förbundsstyrelsen, landslagskommittén och hela Boulesverige vill rikta ett stort och innerligt tack till Jimmie för engagemang och slit under hans fyra år på posten. På återseende på boulebanorna, Jimmie!

Publicerad: 2020-11-13

Senast uppdaterad: 2020-11-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se