Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förbundsordföranden har ordet- december

Ett långt, mycket märkligt och svårt år närmar sig sitt slut. Ett begrepp vi knappt hade en aning om för ett år sedan har präglat våra liv och etsat sig in i vårt medvetande.

Vi har drabbats på olika sätt på det mänskliga planet och naturligtvis överskuggar tragedierna många råkat ut för allt annat. Men vi måste också lära oss att leva med det här. Vi måste gå vidare och hitta nya vägar, både för att leva ett vanligt liv och för att få samhället att fungera. Det är långt kvar innan hotet från det där coronaviruset är övervunnet, men vi kommer nå dit! 

Självklart har också pandemin påverkat oss i idrottsrörelsen kraftigt. Sedan i mars lever vi i något slags undantagstillstånd. Vi har bara kunnat tävla i mycket liten skala under några få sommarmånader och dessutom har vi under längre tid inte ens kunnat bedriva träningsverksamhet. Mötesformer har växlat om till digitala lösningar och det  har vart en utmaning för många, samtidigt som det vart ett steg som på många sätt utvecklat våra verksamheter. Oavsett var vi står i allt detta idag så finns det bara en väg och det är framåt, mot ett 2021 som bara måste bli bra och fint. 

I förbundsstyrelsen har vi börjat blicka framåt. Vi arbetar just nu med förbundsutvecklingsplanen och de styrdokument som ska forma såväl vårt inre arbete som hela bouleförbundets verksamhet. 

Förbundsutvecklingsplanen ligger till grund för det ekonomiska verksamhetsstöd och de bidrag vi får från Riksidrottsförbundet (RF). Det är ett arbete som på många sätt är avgörande för vår framtid, men också ett ypperligt redskap för att utveckla vårt arbete och sätta fokus på rätt saker. I de olika prioriteringsområden vi har att arbeta med hittar vi bland annat rekrytering av yngre boulespelare, fortsätta påbörjat arbete med parasport-verksamhet och utveckla tävlingsverksamheten för de äldre. Allt det arbete vi gör i förbundet (och med förbundet menar jag alla vi tillsammans) styrs och präglas av det som RF gett namnet Strategi 2025, ett gediget utvecklingsarbete med det uttalade målet att förändra idrottsrörelsens syn på det livslånga idrottandet. Men det är också viktigt att vi hänger med i utvecklingen och är med och påverkar och där ska vi tillsammans visa att vi vill och kan.

De styrdokument vi har ska uppdateras och vissa nya ska upprättas. Det gäller såväl styrelse, kommittéer som kansli och berör saker som kränkande särbehandling, arbetsmiljö, resor, alkohol och droger, antidoping, jämlikhet, psykosocial arbetsmiljö, Barn och ungdomsverksamhet etc. Det här är frågor som är viktiga och allmängiltiga, så fundera och prata gärna om det ute i föreningar och distrikt. Det är utvecklande och stärkande att prata om det på alla nivåer.

 

För den som följt nyhetsflödet på hemsidan eller kanske läst styrelsemötesprotokoll så har förbundsstyrelsen tagit beslut om att även 2021 års förbundsmöte hålls digitalt. Med tanke på osäkerheten kring pandemin känner vi att det är såväl ett bra som säkert beslut. Nu behöver ingen fundera över hur det blir utan alla kan lägga gott om tid på sig att planera och förbereda sig för ett nytt bra möte. Ja, till och med bättre än senast, eftersom vi alla får chansen att lära oss i god tid. Utöver den digitala mötesformen så är allt sig likt. Sista datumet för att lämna in motioner är som vanligt 15 januari till exempel och det är hög tid att sätta dessa om ni har planer för det. Tänk på att det är föreningslivets stora chans att vara med att påverka! 

Hörni, vi vet att starten på 2021 inte blir som vanligt. Det blir ingen Fyrlingen strax efter nyår och inte heller några andra tävlingar under januari månad. Men börja planera för en återgång till träning och tävling. När det väl öppnar upp kommer suget efter träning och tävling vara stort och då ska vi se till att alla chanser och möjligheter ges. Vi kommer tillbaka till en vardag som kanske ser annorlunda ut, men vi har alla chanser att göra något nytt och något bra. Tillsammans ska vi stå beredda när det väl är dags. Under tiden tänker vi på allt det där som blivit vårt mantra: sköt hygienen, håll distansering och håll er hemma om ni har minsta symptom! 

Mvh Herman Thorell, förbundsordförande
herman.thorell@svenskboule.se

Publicerad: 2020-12-11

Senast uppdaterad: 2020-12-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se