Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu gäller nya nationella råd

Folkhälsomyndighetens och regeringens nya nationella allmänna råd gäller i hela landet från och med den 14/12. Alla har skyldighet att skydda såväl sig själv som andra mot smittspridning och därmed att följa råden. Så även Svenska Bouleförbundet.

Smittspridningen ökar just nu i landet och regeringen har varit väldigt tydlig vid de senaste presskonferenserna – nu är det skarpt läge och tillsammans måste vi se till att minska smittspridningen. Regeringen poängterar att du inte ska träffa människor du inte bor tillsammans med. Beslutet om att maximalt åtta personer får samlas ska ses som normgivande för alla typer av aktiviteter – oavsett om de träffas av ordningslagen eller inte. 

Inga tävlingar före den 1 februari 2021 
Svenska Bouleförbundet har sedan tidigare beslutat att all tävlingsverksamhet pausas med omedelbar verkan och att den som tidigast kan starta upp igen den 1 februari 2021. Svenska Bouleförbundet följer utvecklingen noga och fattar beslut utifrån det aktuella läget. Vi återkommer med ny information innan den 1 februari.

Några av de råd som träder i kraft den 14 december Länk till annan webbplats. gäller specifikt för idrottsrörelsen men de förändrar i princip ingenting när det gäller boulespelande. Man kan med andra ord utgå ifrån att det som gällde den 13 december gäller också framöver. Fortfarande ska inga aktiviteter genomföras inomhus och man bör inte träna tillsammans med andra än dem man delar hushåll med.

Undantag för barn födda efter 2004
Barn födda 2005 och senare kommer fortsatt att få träna och även delta i enstaka matcher och tävlingar Länk till annan webbplats.. Även denna åldersgrupp ska naturligtvis undvika trängsel och helst träna utomhus.
De nya nationella allmänna råden ersätter från den 14 december de lokala allmänna råden som har gällt i landets samtliga regioner.

Coronagrupp gör våra bedömningar
Svenska Bouleförbundet har tillsatt en särskild Coronagrupp. I gruppen ingår medlemmar med relevanta professionella kunskaper – för att bistå med bedömningar och råd i alla pandemirelaterade frågor. Mer information Länk till annan webbplats.

Vi tycker förstås att det är lika tråkigt som alla andra att vi inte på långa vägar kan få ägna oss åt vår favoritsport i den utsträckning vi vill – och att det är riktigt trist att behöva förmedla alla dessa begränsningar. Vi lovar att ovannämnda Coronagrupp tillsammans med Tävlingskommittén, styrelsen, kansliet och resten av förbundet kommer att göra allt vi kan för att det ska finnas flera möjligheter att både träna och tävla så snart situationen tillåter det. 

Tack och kom ihåg
Vi fortsätter att be om er förståelse och samarbete i denna tuffa situation som saknar motstycke. Vi vill rikta ett stort tack till alla föreningar, ledare och medlemmar som har tagit ansvarsfulla beslut under pandemin. Kom ihåg att vi alla är skyldiga att göra vad vi kan för att minska smittspridningen och – genom att följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten – se till att sjukhusen inte blir överbelagda. 

Kom också ihåg att det går att hålla igång med smittsäker vardagsmotion och att du trots allt kan träna på att kasta klot i det lilla – på närmaste utomhusbana, fotbollsplan eller grusgång; ensam eller tillsammans med dem du bor med.

Kom slutligen ihåg att våren inte är så långt bort som det kan verka! Och kan vi skynda på den genom att starta utomhussäsongen tidigare än vanligt kommer vi sannerligen att göra så.

Lita på det och ta hand om er därute! 

För mer information hänvisar vi till: 

RF:s informationssida om corona Öppnas i nytt fönster. 

Folkhälsomyndighetens sida med Information om vad som gäller i varje region
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

RF:s sida om vad skärpta regionala råd innebär för idrotten https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/folkhalsomyndighetenkanbeslutaomallmannaradforenregionellerenregiondelvadinnebardetforidrotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

RF SISU distrikten. Distrikten har koll på vad som gäller för din region och har arrangerat eller kommer att arrangera informationsträffar. Hos distrikten kan ni även söka stöd för omställning av er verksamhet på grund av corona. https://www.sisuidrottsutbildarna.se/Omoss/varadistrikt/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Publicerad: 2020-12-14

Senast uppdaterad: 2020-12-14

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se