Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förbundsordförande har ordet- januari 2021

Så har vi klivit över tröskeln till ett nytt år och lämnat ett mycket märkligt år bakom oss. Nu vet vi ju inte om 2021 blir ett mindre märkligt år, men hur som helst känns det skönt att kliva in i något nytt och med sikte på framtiden.

Regeringen, FHM och RF arbetar ständigt med uppdateringar kring pandemiläget. Det är ständigt svåra beslut och avvägningar de har att utföra och nästan alltid hamnar någon i kläm. Vi i SBF får i vår tur ta ställning till hur vi ska anpassa och förhålla oss. Som vi informerat om tidigare har vi tillsatt en egen speciell coronagrupp, bestående av representant från förbundsstyrelsen och personer med god kompetens inom hälso- och sjukvård. De kommer alltid ta välgrundade beslut kring vår verksamhet, även om dessa inte alltid är så roliga att ta. Vi måste fortsatt ha tillit till de som tar beslut och tålamod med vår verksamhet. Tidpunkten för när det vänder närmar sig!

Pandemin har slagit hårt mot hela världen. Människoliv har släckts, familjer har slagits i spillror och många kämpar med att få ekonomin att gå ihop. För landets bouleföreningar har många tillfällen att fylla på klubbkassan försvunnit och kanske har antalet medlemmar sjunkit. Likaså har SBF drabbats och det kommande året kan bli tufft beroende på hur allt utvecklas. Vi ser gärna att föreningarna betalar in licensavgifterna för de spelare som valt att lösa licens för 2021. Omkostnader och utgifter består i stor utsträckning och just licensavgifterna är en viktig inkomst för förbundets verksamhet. Den dagen vår verksamhet kan dra igång igen vill vi stå väl förberedda för att vara behjälpliga och till hands.

Förbundsstyrelsen arbete präglas just nu av förberedelser inför årsmötet. Den uppmärksamme har sett att årets motioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. publicerats på hemsidan och de är två till antalet. Betydligt färre än senast, men där ligger säkerligen förklaringen i att kort tid gått mellan det försenade förbundsmötet 2020 och motionstidens slut. De två som inkommit är intressanta och ligger just nu på remiss hos berörda kommittéer. Förutom motionerna har valberedningen skickat ut information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid flera tillfällen och just nu saknar de förslag på nomineringar. Vi vet att det finns mängder av engagerade människor ute i boule-Sverige, kanske är du en av dem? Eller känner någon? Ta i så fall kontakt med valberedningen, för engagemang inom idrottsrörelsen är såväl viktigt som oerhört inspirerande.

Strax efter årsskiftet fick vi beskedet att vår förbundssekreterare Carina Lagerlöf lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan av personliga skäl. Carina har varit en del av förbundsstyrelsen sedan 2018 och förbundssekreterare sedan 2019. Ett sådant avhopp lämnar naturligtvis ett hål i verksamheten. Vi som arbetat med Carina tackar för allt arbete och engagemang, det är sådant som idrottsrörelsen bygger på och lever av.

Förbundsmötet 2021 kommer hållas som ett digitalt möte med samma plattform som senast (Easymeet). Med de lärdomar som drogs av senaste mötet kommer vi nu än bättre rustade för nästa. Vi vill samtidigt uppmana landets distrikt och föreningar att hålla sina årsmöten digitalt och enligt sina stadgar. Det kan verka såväl svårt som skrämmande med stora digitala möten, men faktum med att när man väl fått kläm på det och kunskapen på plats så går det alldeles utmärkt. Många av landets föreningar har redan ställt om och håller sina styrelsemöten digitalt. På RF:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en sammanställning kring de olika möjligheterna som finns att genomföra digitala årsmöten. Dessutom står landets SISU-distrikt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redo att hjälpa till med utbildning och stöd. Ta hjälp av ditt distrikt, SBF och SISU så ser vi till att genomföra det här på ett bra sätt. Våga, ni kommer klara det bra!

Slutligen är vi säkert många som går och väntar på att få vår vaccinspruta mot covid-19. När den pusselbiten är på plats och pandemin släppt greppet om landet, ja då kan vi börja ta sikte på gemenskap, träningar, tävlingar och mästerskap. Men tillsvidare får vi drömma om det snyggaste lägget, det häftigaste skottet och glädjen i att få fira segrar med kompisarna.

På återhörande!

Mvh Herman Thorell, förbundsordförande

Publicerad: 2021-01-25

Senast uppdaterad: 2021-01-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se