Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Drömmar om boule-SM: Sörbyängens bouleklubb

Vår lilla "mini-reportage-serie" Drömmar om boule-SM fortsätter. Näst på tur är Sörbyängens bouleklubb!

Sörbyängens bouleklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. förknippas i mångt och mycket med junior- och ungdomsboule, men har de senaste åren klivat fram som en av landets stormakter även på seniorsidan. Såhär ser de på kommande äventyr!

Hur viktigt är boule-SM i er förening ett vanligt år?
Naturligtvis så är Boule SM årets höjdpunkt för många av våra medlemmar, i alla ålderskategorier. Det är Boule SM som vi har i sikte när vi står på banan och nöter och nöter. Det är en morot för hela årets träning.

Hur viktigt är boule-SM i Lindvallen i år?
Efter året som har varit med inställda tävlingar och träningar lever vi nu lite på hoppet in i det sista. Det känns som ett stort bakslag i allt vad gäller träning, tävling, socialt umgänge i allmänhet och alla känner vi oss törstiga för att åter igen få kicka igång boulen med SM i sikte. För ungdomarna, framför allt, är det här höjdpunkten och ett stort dragplåster för att hålla glöden för boule levande. Dessutom är det ett av få tillfällen under året när samtliga ungdomar träffas och peppar varandra. Vi saknar det.

Hur brukar er förening planera inför boule-SM ett vanligt år?
Vi brukar starta upp våren med både singel och dubbeltävlingar som pågår under både vår och sommar och avslutas först efter sommaren med slutspel och finaler när klubbens mästare utses. Dessutom så startas de mera spontana men ändå regelbundna träningarna utomhus upp för att komma igång.

Hur planerar ni för sommarens boule-SM i Lindvallen?
Ingen speciell planering. Däremot försöker vi att träna utifrån gällande restriktioner så gott det går. Känns svårt att motivera till träning när utsikterna för tävlingar och Boule SM inte ser så positiva ut.

Har ni bokat något gemensamt boende?
Några av medlemmarna har börjat boka men många är nog fortfarande avvaktande.

Vad ser ni mest fram emot med sommarens boule-SM?
Det skulle vara stort om det blir av och ett startskott att NU KÖR VI IGEN. Det skulle bli något att kämpa mot igen och komma igång, framför allt för ungdomarna som är lättare att ”tappa”.

Om ni fick utmana landets bouleföreningar inför sommarens boule-SM, vad skulle ni utmana dem om då?
Vi kanske kan bli bättre på att peppa varandra att det går att anordna träningar i olika variationer men ändå hålla restriktionerna. Vad gör andra föreningar? Vad kan vi ta efter etc?


Publicerad: 2021-03-14

Senast uppdaterad: 2021-03-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se