Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Planering kring ett nytt Boule-SM igång

Som vi informerat om i ett separat meddelande har förbundsstyrelsen beslutat att ställa in Boule-SM i Lindvallen. Samtidigt har vi glädjen att meddela att planerna för att arrangera Boule-SM på annat sätt redan i sommar är i full gång!

Förbundsstyrelsen och SM-kommittén samlade under onsdagen 14 april distriktsordföranden och andra representanter för att informera om att Boule-SM i Lindvallen ställs in. Samtidigt presenterades också planer och idéer för att sätta igång arbetet med att genomföra Boule-SM under sommaren 2021, men under andra former än det vanliga. Distrikten ställde sig mycket positiva till förslaget och man tog gemensamt ett beslut att arbeta vidare. Den närmaste tiden kommer en arbetsgrupp sättas samman, bestående av representanter från de åtta distrikten och från förbundet, med mål att arbeta fram ett upplägg för att kunna genomföra Boule-SM redan i sommar.

I korta drag är planen att man anordnar SM genom först en grundomgång ute i distrikten (med mål att genomföra under vecka 29) och sedan en finalhelg i slutet av sommaren eller början av hösten. Arbetsgruppen kommer att dels gå igenom de utmaningar som finns för ett genomförande, men också lägga upp planerna för hur det praktiskt ska gå till. Distrikten och förbundet är fast beslutna om att SM ska genomföras i år och mer information kommer när arbetsgruppen har haft sitt första möte i månadsskiftet april-maj.

Observera att upplägget med ett SM där grundomgångarna spelas i distrikten och ett finalspel med endast vinnare från grundomgången, är en extrem åtgärd som endast görs i år och på grund av pandemisituationen. Nästa år kommer allt se ut som vanligt igen.

Så mitt i bedrövelsen kring att ett SM ställs in, gläds vi nu åt att vi får möjligheten att spela ett annat!

Mvh Svenska Bouleförbundets styrelse och SM-kommitté

Publicerad: 2021-04-15

Senast uppdaterad: 2021-04-15

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se