Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boule-SM 2021

Nu kan vi, mycket glädjande, meddela att det blir ett boule-SM 2021. Inte som vanligt, långt därifrån, men ett alternativt mästerskap att glädjas över och se fram emot.

Planeringsgruppen bestående av representanter från förbundsstyrelsen, SM-kommittén, tävlingskommittén, domarkommittén och framförallt de åtta distrikten har sammanträtt såväl tillsammans som var för sig. Det är oerhört glädjande och imponerande att se den vilja och förståelse som har präglat mötena och arbetet. Vi har nu vridit och vänt på det mesta och kommit fram till ett upplägg på ett alternativt boule-SM. Inte som vanligt, långt därifrån, men åtminstone något riktigt bra att ta sikte på och längta till.

Grundomgångarna kommer avgöras ute i distrikten i tävlingsformerna singel, dubbel, mixeddubbel och trippel, samt spelklasserna öppen, dam, V55 och V65. Spelperioden kommer att variera något mellan distrikten men kommer vara samlat under perioden helgen vecka 28 till helgen vecka 29. Upplägget är identiskt i samtliga åtta distrikt och man spelar i det distrikt där ens förening hör hemma. Flera distrikt kommer också att samköra grundomgången med sitt eget DM.

Finalhelgen kommer sedan spelas 3-5 september i Jönköping. Vinnare i respektive tävlingsklass och distrikt går vidare till finalhelgen, med undantag av singeln där både ettan och tvåan går vidare. Spelplatsen blir Rådhusparken, samma plats där centercourten kommer ligga under SM 2022. Under slutspelet spelar man cirkelpool följt av semi- och final i respektive tävlingsklass, undantaget singeln där man börjar med kvartsfinal efter cirkelpoolen. Dessutom tillkommer såklart juniorerna till finalhelgen. Dessa behöver inte kvala, utan alla som vill anmäler sig precis som till ett vanligt SM-år.

Senare och ganska snart kommer såväl en officiell inbjudan som gäller hela SM-tävlingarna, som de åtta distriktens inbjudningar.

Publicerad: 2021-05-20

Senast uppdaterad: 2021-05-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se