Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Inför boule-SM 2022

Förvisso har vi ett alternativt boule-SM att längta efter redan i år, men framförallt har vi Jönköping 2022 som det stora, fina och vanliga att ta sikte på. SM-kommittén har besökt Jönköping.

Förra året skulle landets boulespelare invaderat Jönköping för den årliga SM-veckan. Som vi alla vet satte pandemin stopp för det, men Jönköping var mycket måna om att få arrangera längre fram och ett nytt avtal skrevs redan förra året med målet att genomföra boule-SM i staden 2022. Svenska bouleförbundets SM-kommitté, genom dess ordförande Mattias Thorell, Tommy Gustafsson och Herman Thorell, har besökt staden och den lokala arrangören.

Ursprungsplanerna med flera olika spelplatser i centrala Jönköping har nu övergetts och istället kommer vi använda oss av två spelplatser. Dels Elmiaomårdet för grundspelet, dels ett centercourt-område Rådhusparken i centrala Jönköpig. De två spelplatserna ligger för visso några kilometer ifrån varandra, men erbjuder fantastiskan förutsättningar och kommer påminna mycket om SM i Karlstad och Linköping.


En liten del av det enorma området vid Elmia, där underlaget kommer variera mellan grus på asfalt och mer traditionellt bouleunderlag med naturliga grusytor.

Vid Elmia finns oändligt med plats för såväl boulespel, parkering som camping/ställplats, men också fina serviceytor för servering, sekreteraiat och umgänge. Elmiaområdet arrangerar årligen flera stora evenemang som sväljer tusentals deltagare och är därmed fullt kapabla att ta emot alla oss boulespelare.

Den centrala spelplatsen med centercourt i Rådhusparken kommer ligga enormt vackert med läktare framför pampiga Rådhuset. Här kommer också finnas utrymme för prova-på-aktiviteter och flaskspel. Målsättningen är också att bygga upp en servering intill finalbanorna för att kunna skapa så god och levande stämning som möjligt.

Jönköping är en riktig pärla vid Vätterns södra strand. Fina badmöjligheter finns i centrum, bara ett boulekast från Rådhusparken. Dessutom ett rikligt utbud på restauranger och fina parker att hänga i mellan boulepassen. Det finns gott om boendealternativ, såväl centralt som vid Elmiaområdet.


Scandic hotell vid Elmiaområdet

Det här har verkligen potential att bli en riktig höjdare. Under det kommande året kommer fler rapporter kring förberedelserna, bland annat finalspelet i årets alternativa boule-SM. Så börja småladda för boule-SM 2022, hörni!


Svenska bouleförbundets representanter tillsammans med Jönköpings dito kommer se till att det här blir ett kanonarrangemang.

Publicerad: 2021-05-24

Senast uppdaterad: 2021-05-24

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se