Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

World Championships - Women & Juniors (2021) Thailand

I fredags kom besked, via CEP, om att det thailändska förbundet har meddelat det internationella, FIPJP, att årets VM för damer och juniorer måste skjutas upp.

Den 3–8 november skulle VM för damer och juniorer ha spelats i Ayutthaya, Thailand. Sedan förra årets uppskjutna Herr-VM ställts in var de båda världsmästerskapen i Thailand de enda som återstod. Och nu står det alltså klart att dessa skjuts upp.
– Det är naturligtvis tråkigt. Inte minst för de sistaårsjuniorer som nu inte får chansen att delta i ett junior-VM. Men samtidigt är det fullt begripligt. Häromdagen slogs det thailändska rekordet i hur många nya covidsmittade som rapporterats där och Thailand är ju inte det enda landet som fortfarande har stora problem med att få bukt med smittan, kommenterar Lasse Franck, ordförande i Svenska Bouleförbundets elitkommitté. 

När de båda mästerskapen kan spelas istället är inte klart. Troligen blir det inte före slutet av nästa år.
– Vi hoppas fortfarande att det framåt mitten av juli ska komma mer positiva besked när det gäller de europamästerskap som fortfarande återstår att spela innan året tar slut. Samtidigt är det naturligtvis alldeles självklart att människors hälsa och världens möjligheter att stoppa den globala pandemin måste gå före alla internationella idrottsevenemang, avslutar Lasse Franck. 

Publicerad: 2021-06-07

Senast uppdaterad: 2021-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se