Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu börjar veteranerna sitt landslagskval

Helgen 19-20 juni drar äntligen boulens tävlingsverksamhet igång på riktigt när veteranerna inleder sitt landslagskval. På fyra olika spelorter ska 15 lag utses som gör de regerande mästarna från Maria petanque sällskap till finalhelgen.

För första gången sedan tidig vår 2020 ska det spelas ett förbundsarrangemang i Sverige. Helgen 19-20 juni drar Landslagskvalet Veteran igång, en tävling som välkomnar alla boulespelare från och med det år de fyller 55 år. Varje lag måste består av fyra spelare och man spelar trippel med möjlighet att göra ett byta under varje match. Tävlingen lockar finfina 35 lag till start.

Klart flest lag lockar landets östligaste spelort. I Södertälje drabbar hela 15 lag samman och det är en hel radda grymma boulespelare som kommer till start. Eller vad sägs om hypergiftiga damlaget med Tove Naess, Lotta Larsson, Eva Carlsson och Silva Grinbergs, MAR/SÖR/LBO/BOO? Spelarna har drösavis med meriter i sina ryggsäckar och kommer bbli mjycket spännande att följa. Laghet kan få stöta på tuffast möjliga motstånd redan i poolspelet i Janne Vejdegren, Harko Verhagen, Mats Andersson och Sven Vejdegren, BRO. Vidare hittar vi Dennis Duvenfelt, Anders Larsson, Thomas Wiede, Pelle Wieveg, BRO/CPC, ett lag som kan vinna vilken tävling som helst i Sverige oavsett klass. Tillsammans med de övriga lagen gör man upp om sju platser till finalhelgen och räkna med att det blir många fina fighter. Från kvartsfinal och framåt kan ni följa tävlingarna live via att Niklas Holmström sänder på Facebook via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I Motala gör sju lag upp om tre platser till finalhelgen. På förhand ser laget med Tommy Michanek, Pär Lundin, Larry Berthelsen och Kjell Andersson, CAL/MAL starkast ut men det här kan sannerligen bli en riktig nagelbitare till kvalort. På förhand är det mycket tufft att hitta tre lag som tar sig vidare.

I Toarpsdal kommer åtta lag till start och de gör upp om tre platser till finalhelgen. Flera skarpa namn syns i startlistan, bland annat Jörgen Strende, Janne Johansson, Thomas Callderyd och Hannu Kohlemainen. Fyra spelar4e som bärgade massor av SM-guld i V55-klassen under SM 2019 och dessutom med meriter från tidigare lyckade landslagskval. Främst utmanas man kanske av Ulf Wallman,Conny Johansson, Joakim Trogen och Mikael Baaz, TRX/DEB/SLO, men sannolikt kommer det bli stenhårt om platserna till finalhelgen. Tävlingarna kommer livesändas av Herman Thorell från semifinal och framåt och ni hittar sändningarna på Facebook via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Slutligen kommer fem lag till start i Malmö och man gör upp om två finalplatser. På förhand ser Dan Edman, Bo Persson, Yngve Evaldsson och Leif Ljungsryd, RON/KÄR starkast ut men även här finns förutsättningar för ett riktigt hårt race mot finalplatserna.

Dessa 15 lag kommer kommer göra regerande mästarna Peter Bengtsson, Leif Bäckström, Simon Cohen och Kader Chamil, Maria Pétanque Club, sällskap till finalhelgen i Falkenberg senare i sommar.

Här följer du resultaten under helgen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du fräscha upp historiekunskaperna om tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-06-18

Senast uppdaterad: 2021-06-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se