Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landets veteraner gör upp om landslagsplats

Falkenberg står värd för årets finalspel i Landslagskval veteran. Under dagarna två de 16 lagen fightas om slutsegern och det är mängder att potentiella slutsegrare på plats.

Hela två år har gått sedan vi senast korade mästare i den prestigefyllda Landslagskval Veteran. Då stod Peter Bengtsson, Leffe Bäckström, Simon Cohen, och Kader Chamil och därefter tog de sig hela vägen till ett EM-silver under mästerskapet i Bulgarien.

Nu ska vi kora nya segrare och de regerande mästarna kommer såklart till start, men de utmanas starkt av många bra lag. I kvalet såg lag Ulf Wallaman, Conny Johansson, Joakim Trogen och Mikael Baaz grymt starka ut. De dominerade sina matcher stort i Toarpsdal och kommer säkerligen att finnas med som utmanare när det drar ihop sig till slutstrid. Ett annat lag som såg stabilt och starkt ut var Mikael Nilsson, Peter Åsum, André Talon och Johan Ericson från Slottsskogen. Det vore kanske en knall om de gick hela vägen och vann finalspelet, men potential finns för att fälla alla motståndare under finalhelgen. Självklart måste även det stjärnspäckade laget med Dennis Duvenfelt, Anders Larsson, Thomas Wiede och Pelle Wieveg nämnas. Här finns det stor potential och vinnarskallar, men får de ihop sitt lag tro? Därutöver finns det mängder med utmanarare och underdogs som har förmågan at ta sig hela vägen och det kommer bli mängder sv sköna matcher att beskåda.

För den som vill läsa om resultatet från kvalet och följa resultaten under finalhelgen, kan man klicka sig vidare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För den som vill läsa på om historiska segrare kan man klicka sig vidare här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Söndagens spel kommer livesändas på Svenska bouleförbundets Facebook-sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-07-09

Senast uppdaterad: 2021-07-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se