Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svängigt och underhållande när veteranernas landslagskval avgjordes

Svängiga boulematcher och ett väder som bjöd på allt från monsunregn till sommarhetta. Finalhelgen under veteranernas landslagkval bjöd på det mesta. Och de regerande mästarna lag Leffe Bäckström vann en imponerande final mot lag Klas Hedengren.

- Fan, man kanske ska börja spela boule på riktigt igen, skrattade en överraskad Klas Hedengren efter att hans lag, överraskande, tagit sig till final i veteranernas landslagskval.

Men rättvis var finalavancemanget utan tvekan. Laget spela tight och imponerande hela helgen. Under söndagens dubbelknock inledde man med att vinna mot lag Åke Rydén, fortsatte med en förlust mot lag Dennis Dufvenfeldt, för att sedan fixa semifinalplatsen via en 13-4 seger mot en annan överraskning, lag Jerry Ekman. Väl i semifinal fick man sedan revancsh mot lag Dufvenfeldt. En förvisso ganska tight och spännande historia, men som laget tillslut van klart.

Finalmotståndare kom att bli storfavoriterna och de regerande mästarna lag Leffe Bäckström. De gjorde processen kort med egentligen allt motstånd under hela tävlingen. Tre raka segrar i lördagens trippelknock följdes upp av två raka segrar i söndagens dubbelknock. Det var först i semifinalen som de bjöds på rejält motstånd. Lag Mikael Nilsson ledde både länge och väl och hade faktiskt sina motståndare mot fallrepen. Men sedan skedde det som ofta sker när stora lag blir pressade, man plockar fram en växel till och vann tillslut med 13-10.

Finalen så. Vilken blixtrande start det blev. Lag Hedengren hittade alla rätt som gick att hitta. Bengt-Åke "Bågen" Håkansson kastade in två fenomenala lägg, Klass Hedengren sköt två stann och Kjelle Matsson fyllde på med två poängklot. Sex poäng till lag Hedengren och mästarna i gungning? Nej, blir det enkla svaret på den frågan. De sex poäng man tappade i första omgången blev de enda i hela finalen. Peter Bengtsson sköt carrauer på löpande band, Leffe Bäckström gjorde ett antal fenomenala lägg och Simon Cohen var stabiliteten själv som mittspelare. I takt med att poängen trillade in för Maria-laget tappade också motståndarna spelet. Till slut kunde de regerande mästarna för fjärde gången i rad vinna landslagskvalet för veteraner, en makalös bedrift. Peter Bengtsson utmräkte sig allra mest i de välspelande mästarna, men att gå igenom hela tävlingen obesegrade talar sitt eget språk.

För samtliga resultat från landslagskvalet Veteran, klicka dig vidare här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att se livesändningarna på Svenska bouleförbundets Facebook-sida, klicka dig vidare här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-07-11

Senast uppdaterad: 2021-07-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se