Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sommarlägret i Rättvik

Den 8-11 juli gick årets sommarläger för barn och ungdomar. Lägret arrangerades av Boda Boule fighters och Svealands Bouleförbund med samarbete av Svenska Bouleförbundets Ungdomskommitté.

Vi har haft fyra alldeles underbara dagar i Rättvik där fokus legat på boule, glädje och gemenskap. Det var 25 deltagare i åldern 7–17 år som deltog på lägret, med instruktörer och ledare så blev vi totalt 31 personer.

Huvudinstruktör på lägret var juniorlandslagets förbundskapten Leo Brood Björk

Niklas på Full Contact Petanque filmade alla övningar och mycket av det andra. Allt finns att se på Full Contact Petanque Facebook-sida.


Dag 1 – Introduktion
Innan middagen så hölls information om lägret och hur alla deltagare förväntas vara mot varandra. Det viktigaste är att målet med lägret är att ha kul och att alla ska få vara med.

Det var ingen organiserad bouleträning första kvällen men det spelades många spontanmatcher i singel, dubbel och trippel.


Dag 2 – En riktigt händelserik dag i strålande sommarväder.
Pass 1: började med att Leo körde uppvärmning med alla, något som är en självklarhet inom de flesta idrotter men som inte är lika självklart inom vår sport. 7 stationer hade gjorts i ordning där man fick träna på lägg, skott och även lillekast.

Pass 2 handlade om att lära känna varandra. Leo hade gjort iordning en lek som blandade klassiska lära känna varande övningar med bouleövningar.

Efter lunch så var det dags för höghöjdsbana vilket var ett mycket uppskattat inslag, de som inte ville köra hög höjd fick i stället välja på bad i badhuset eller minigolf.

Pass 3 bestod av tävlingar. Först kördes en stafett där lagen skulle skjuta ut en stor triangel bestående av 21 klot ut från en stor rektangel. Den andra tävlingen var en läggtävling där alla står runt en stor cirkel där priserna ligger utspridda. Alla lägger samtidigt och närmast prisen vinner. Det hela avslutades med en djurgårdscalle. Här blev jag väldigt imponerad av hela gänget. Det slutade med en fantastisk duell mellan Joel Rendahl (SÖR) och Vincent Weidmar (WWI), där Joel drog det längsta strået och vann i den trettonde omgången.


Dag 3 – Fokus på teknik
Träningspassen innan lunch fokuserade på teknik och individuell utveckling. Gruppen delades upp i två. Det ena gänget spelade matcher med tvisten att man var tvungen att göra 3 skott och 3 lägg. Det andra gänget körde teknik där instruktörerna gav individuella tips. Skott, Lägg över ribba och skruv. Tanken var att ge deltagarna lite tips att ta med sig hem i sin träning.

Efter lunch så spelades lite matcher där lagen skulle träna på förmidagens övningar. Varje omgång skulle lagen göra 2 skott, 2 höga lägg, 2 skruvar.

På eftermiddagen var det dags för aktiviteter och idag stod kanotpaddling på schemat. Inte riktigt alla förstod dock att tanken var att man skulle sitta i kanoten och inte plaska i vattnet bredvid. Det gick precis som dagen innan att istället välja att bada i badhuset eller spela minigolf.

Kvällen avslutades med grillning på Viborgs holme, en helt magisk sommaridyll i fäbodsmiljö.

 

Dag 4 – Avslutning
Förmiddagsträningen bestod idag av miniboule på banor 2,5x1,5m. Tanken med denna övning är att utveckla det taktiska tänkandet. Lägret avslutades sen med Pizza till lunch innan alla hem efter några riktigt roliga och intensiva dagar.

Det har varit fantastisk kul att få umgås med alla dessa fantastiska och talangfulla barn och ungdomar, nu hoppas jag att vi blir ännu flera på nästa läger!

Tom Hansen /Ledare

Publicerad: 2021-08-17

Senast uppdaterad: 2021-08-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se