Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Uppladdning inför inomhus-SM för klubblag

Gånga helgen spelades det 16-delar och 8-delear i Inomhus-SM för klubblag. Hur gick det och hur ser det ut inför finalhelgen i Borås?

Det blir lite smålustigt när Inomhus-SM för klubblag spelas utomhus, men förklaringen är som alla säkert vet att tävlingen har flyttats fram från vintern till augusti på grund av den där förbaskade pandemin. Men destom skönare att äntligen ha tävlingsformatet igång, då det är uppskattat och prestigefyllt.

Gånga helgen spelades 16-delar och 8-delar på tre orter. Så här gick det.

Malmö
Här tog sig La boule DÓr (LBO) och Kärnan vidare till finalhelgen. Båda lagen stod över 16-delarna och vann sedan sina respektive 8-delar. Kärnan slog Halmstad med 18-13 medan LBO slog lillens vänner med 19-7. Kärnan fick spela hela vägen in på mållinjen och vann den allra sista avgörande trippeln.


Lindome
Här tog sig Lindome, Tjust och skrällgänget Carl XIV Johan (CAR) vidare. Tjust stod över 16-delen, men de båda övriga fick gå den långa vägen via 16-delen. Lindome hyvlade först av Lejonkulan överlägset och därefter slog man Trix från Skövde, där avslutade med att vinna båda tripplarna för finalavancemang. CAR slog först Pomme de Pin genom att "måstevinna" de båda avslutande tripplarna och sedan slog man en av hela tävlingens stora favoriter Sörbyängen (till skillnad från seriespelet hade Sörbyängen nu starkast möjliga lag) och fixade därmed en mycket överraskande finalbiljett. Tjust slog Varberg i 8-delen och fixade därmed sin.


Stockholm
Stockholm var rena dödens grupp. Här åkte lag som Boulero och Maria ut i 8-delen och Boulesjevikerna redan i 16-delen. Hua. Finalplatserna nöp AIK (slog Maria i 8-delen), Sibirien (mosaden till Trollbäcken utan matchförlust och ser hyperstarka ut) och Tempete (TED) (slog Boulero med överraskande klara 20-6).
Här kan ni läsa Åsa Wirströms sammanfattning av dagen i Stockholm. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalhelg på Kransmossen i Borås
Redan kommande helg är det dags för finalhelgen i Borås. Spelplatsen är den relativt nya, och på den här nivån ovanliga, Kransmossen. Kransmossen är ett stort friluftsområde några kilometer från Borås centrum och huserar bouleklubben Sansjö boule samt den stora multiidrottsföreningen Mariedals IK. Här finns det möjlighet till boulespel på 16 stora banor, men dessutom också fotboll, cykling, pingis och milslånga motionsspår med grillplatser. Boulebanorna ligger mitt i hjärtat av området.

Spelformen är, precis som i hela tävlingen, direktutslagning. Kvarts- och semifinaler spelas på lördagen och på söndagen drar finalen igång. Vinnarna kommer representera Sverige i EuroCup (förutsatt att den där jäkla pandemin sätter nya käppar i hjulen) och just därför är det här en så jäkla prestigefylld tävling. Lottningen ser ut enligt följande:

Kvartsfinaler
1. AIK Boule - 

Tjust Pétanque Club
2. Carl XIV Johan PC - Tempête Club de Pétanque
3. Bouleklubben Kärnan - Sibirien CP
4. Malmö Petanque Klubb La Boule dor - Lindome Bouleklubb

Semifinaler
1. AIK/Tjust Pétanque Club - Carl XIV Johan PC/Tempête Club de Pétanque

2. Bouleklubben Kärnan/Sibirien CP - Malmö Petanque Klubb La Boule dor/Lindome Bouleklubb

Final
Vinnare semifinal 1 - Vinnare semifinal 2

Ni kommer kunna följan resultaten här på hemsidan och till finalhelgen kryddar vi rapporteringen med att även redovisa varje enskilt matchresultat. Det kommer ske via ett Google-dokument. Där kommer ni även hitta de preliminära matchtrupperna allt eftersom de redovisas. Förhoppningsvis har vi dem på plats redan före helgen, så in och kika löpande under veckan. Ni hittar allt nödvändigt på sidan för resultatrapportering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-08-25

Senast uppdaterad: 2021-08-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se