Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tempête Club de Pétanque vann Inomhus-SM för klubblag

Via en rivstart i singlarna och en glödhet läggare vann Tempête Club de Pétanque Inomhus-SM för klubblag. Finalen mot Lindome blev välspelad och spännande!

- Vi tror alltid på oss själva, men att vi står här som slutsegrare... Det är sjukt! sade en märkbart rörd, och naturligtvis väldigt glad, lagledare Jesper Skult direkt efter att Tempête Club de Pétanque tagit hem klubbens största titel någonsin.


Via förra helgens grundomgång och en lång och kall finalhelg står alltså Tempête Club de Pétanque som vinnare av Inomhus-SM för klubblag. Tävlingen skulle gått av stapeln under RF:s SM-vecka vinter tidigt i februari, men på grund av pandemin har den skjutits upp och avgjordes alltså nu, sista helgen i augusti. Under lördagens semi- och kvartsfinaler önskade nog deltagarna att det hela ändå hade spelats inomhus. Regn, blåst och med temperaturen strax över 10 grader gav ingen vidare inramning. Desto skönare blev det under söndagens final när solen kämpade sig fram och påminde oss om att det trots allt finns lite sommar kvar.

TED (som Tempête Club de Pétanque oftast kallas) rivstartade finalen genom att vinna fyra av sex singlar. Förvisso var det ett par mycket tighta segrar på kontot, men redan där fick man känslan av att det var Stockholmarna som hade störts go i laget. När lagen sedan vann varsin dubbel ganska bekvämt avbröt man den tredje (som därmed saknade betydelse) för att fokusera på tripplarna. Läget var givet: för Lindome handlade om två segrar, för TED endast en.

Lindome startade klart bäst och ledde tidigt båda matcherna klart. I mixedtrippeln gick Henke Hugosson, Davy Johansson och Tove Orrbeck fram till 3-0 och i den öppna hade Stefan Giza, Stefan Holmström och Joakim Berge 7-0 innan TED lyckades knipa en poäng. Den rutinerade Lindometrion var dock klart bättre och sprang ifrån till 13-4. Då riktades allt fokus på mixedtrippeln ochdär klev en stensäker huvudperson in i handlingarna.

Fajersson on fire
Med Lindome i förarsätet (3-0 blev 5-2 som blev 7-4) kändes det som om de skulle klara den svåra uppgiften att vinna båda tripplarna. Men TED:s Henrik Fajersson ville annat. I mixedtrippeln kastade han in lägg av världsklass i hur många omgångar som helst. Han pressade Lindomes skyttar (först Tove Orrbeck och mot slutet inbytte Carljohan Möller) varje omgång och när laget hamnade i knipa hittade han två gånger om fantastiska lilleklossar. Till slut orkade Lindome inte längre och TED vände och vann med 13-7. Jesper Skult, som förutom via lagkaptensrollen också bidrog starkt med bra singelspel och stabilt skytte när det skulle avgöras, kunde nästan inte hålla tårarna tillbaka när han och FIREsson höll segerintervju i livesändningen på Facebook.

- Det gör inte ens något att man missar Bajen-Malmö, konstaterade Hammarbyfanatikern Skult med armen om lagkamraterna.

<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->

Tempête Club de Pétanque- vägen till mästartiteln
16-del: 18-3 mot Boulesjevikerna
8-del: 20-6 mot Boulero
Kvartsfinal: 16-5 mot 

Carl XIV Johan PC
Semifinal: 16-10 mot AIK
Final: 16-12 mot Lindome<!--td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->


Naturligtvis var det desto dystrare i Lindomelägret. Föreningen såg länge ut som den stora favoriten men var tillslut numret för litet. Kapten Stefan Giza satte under helgen ihop lag som nästan såg oslagbara ut och i finalen fortsatte man göra det mesta rätt. Dock fanns det ett lag som gjorde saker ännu lite bättre och Lindome fick alltså nöja sig med en silvermedalj tillslut.

Ni hittar alla livesändningar från helgen på förbundets Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Samtliga matchresultat och laguppställningar hittar ni via länkar på förbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2021-08-29

Senast uppdaterad: 2021-08-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se