Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu ska seriespelet avgöras

Kommande helg är det dags för seriespelets andra sammandrag och totalt ska 14 olika förbundsserier avgöras. Bilden högst upp är på Bara bouledogs som vann elitserien redan 1991. Så här är läget inför avgörandet!

Förbundsseriespelet avgörs på fyra spelplatser runt om i landet: Falkenberg, Lindome, Stockholm och Sundsvall. I Lindome drabbar lagen i de båda elitserierna samman och i övrigt är divisionerna väl spridda. Vad är då förutsättningarna?

Veteranklassen

Veteranelitserien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här är det jämnt såväl i toppen som i botten. Framförallt är det BOO och Kärnan som slåss om elitserieguldet men ett antal föreningar ligger i vassen och lurar. Boulero och Boulesjevikerna har bra slagläge och möter lagen ovanför. BOO möter såväl Boulero som Boulesjevikerna direkt på lördagen och det är två möten som verkligen kommer sätta prägel på fortsättningen. I botten Kämpar Borås och Sundsvall för att komma ikapp främst Calmar som ligger närmast och därmed undvika de två sista platserna som innebär nedflyttning. Calmar och Sundsvall möts redan lördag morgon och kanske får vi en tidig indikation på hur det slutar redan där?

Division 1 norra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tabellen är fruktansvärt jämn och det skiljer bara fyra poäng mellan toppen och botten. Fördel 018 från Uppsala vad gäller serieseger och uppflyttning till elitserien, medan Mariestad och Malmköping får kämpa i botten för att undvika nedflyttningsplatserna. Mariestad avslutade första helgen med en 4-0-seger mot just Malmköping, annars hade man varit helt avsågade.

Division 1 södra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här har Trelleborg initiativet och leder med Le Petit närmast skuggande. Skåningarnas enda poängförlust kom mot Skatås (förlust), annars har man gått rent. I övrigt är resten av tabellen inblandad i bottenstriden och just nu är det Knuff och Hällesåker som ligge rpå nedflyttningsplats. Men det kan sluta hur som helst.

Division 2A Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tyringe har ryckt i toppen, medan Vallås sladdar i botten. Skåningarna lär ta hem seriesegern och ta steget upp till division 1, medan halläningarna får kämpa med att först komma ikapp Quatre boules andralöag och sedan Varberg för att undvika nedflyttning.

Division 2B Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Superjämn tabell vad gäller uppflyttning där det är knapp fördel Vallen från Göteborg. Serien består bara av fem lag sedan Åkered (flyttas därmed ned nästa år) fick lämna återbud och i botten har Skene halkat efter i kampen om att undvika den andra nedflyttningsplatsen.

Division 2C Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tabellen är delad i två jämna delar där de tre översta lagen går en stenhård kamp om seriesegern, medan de tre övriga strider för att undvika de två nedflyttningsplatserna. Boule von Platsen, Kajutan och Almedalen ligger alla på sju poäng i toppen och upplösningen lär bli dramatisk.

Division 2D Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Skellefteå och Maria kämpar om seriesegern medan Luleå och Bollnäs är avhängda i botten. Skellefteå såg till att hålla liv i divisionen genom att slå Maria med 4-0 under första sammandraget. Det var stockholmarnas enda poängförlust.

Öppen klass

Elitserien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I toppen kämpar La boule DÓr och Lindome om seriesegern och elitserieguldet. I den avslutande omgången under första sammandraget ledde Lindome mot just LBO med med 2-0 men tappade till 2-2 och kanske skaffade sig skåningarna guldförsprånget redan där. Bakom dessa två skilöjer det endast en poäng mellan tredjeplacerade Coccinelle och åttondeplacerade Trix. Därefter sladdar Maria och framförallt Tjust som känns helt avsågade. Men under kan ske och vi lär få se villt kämpande smålänningar under avslutningen. Sörbyängen spelade ju strålande med ett ungt och (i sammanhanget) orutinerat lag, men tappade initiativet på söndagen. Deras laguppställning kommer påverka tabellens utformning i övrigt, så det blir spännande att se vilka tripplar de mönstrar.

Divison 1 norra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
AIK och Tempéte kämpade mot varandra i lag-SM för klubblag för ett par veckor sedan och de drabbar samman även i seriespelet. De har dragit ifrån övriga lag i toppen och kämpar om seriesegern och uppflyttning. De möts direkt lördag morgon och om ett av lagen vinner (första mötet slutade oavgjort) skaffar de sig definitivt greppet om elitserieplatsen. I botten är Gripsholm avhängda och i övrigt är det stenhårt i kampen om att undvika den andra nedflyttningsplatsen.

Division 1 södra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fördel Kärnan och skåningarna borde verkligen ta hem den här segern om de spelar på toppen av sin nivå, men de har inte lyckats skaka av sig Halmstad och Ödenäs. Lagen möter varandra under den sista speldagen och sannolkkt är det där och då vi får ett avgörande. I botten har Växjö och De e la boule halkat efter och ser ut att bli nedflyttade till nästa år, men vi är trots allt bara halvvägs och mycket kan hända.

Division 2A Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I toppen har Varberg gått rent och tagit ett klart grepp om uppflyttningsplatsen, medan Hällesåker har gjort precis tvärtom och ligger klart sist i botten. Le Petit och Nobel kämpar främst om att undvika den andra nedflyttningsplatsen.

Division 2B Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här har Carl XIV Johan tagit ett litet grepp men inte skakat av sig Pomme de Pin som skuggar en poäng efter. Karlsborgarna vann mötet mot "POM" och har därmed fördelen. I botten har Bonbon och Lejonkulans andralag halkat efter och ser ut att bli degraderade.

Division 2 C Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
AIK:s andralag har tagit en knapp ledning, men enligt tävlingsbestämmelserna får andralag inte spela högre upp än just division 2 och därmed är uppflyttning inte aktuellt för solnagänget. Därmed är det helt öppet om uppflyttningsplatsen då det skiljer två poäng mellan tvåan och femman. I botten är Pekings pärlor avhängda.

Division 2D Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I slaget om Norrland är det starka Svärdsjö som tagit breppet om uppflyttningsplatsen. I botten har "södergänget" från 018 halkat efter och ser ut att flyttas ned. Boden och Spridda klot jagar Svärdsjö men måste göra det bra. Båda lagen spelade oavgjort mot Svärdsjö under första sammandraget, ska vi dock komma ihåg.

Publicerad: 2021-09-09

Senast uppdaterad: 2021-09-09

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se