Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klart för VM!

Det står nu klart att det blir VM i år – både för damer, herrar och juniorer. Samtliga mästerskap spelas i norra Spanien i november.

Det kommer att ställas till med världsmästerskap i boule i år. VM för damer och VM för juniorer – som skulle ha arrangerats i Ayutthaya, Thailand, men tidigare i år ställdes in – spelas i stället den 12–14 november i Santa Susanna i Spanien. Helgen efter, den 19–21 november spelas Herr-VM, som skulle ha spelats i Lausanne, Schweiz, och som redan skjutits upp från i fjol, på samma plats. 

Naturligtvis kommer det att ställas särskilda krav på såväl åskådare som deltagare. Alla medlemmar av landslagstrupperna måste ha tagit dubbla doser covidvaccin. Åskådare måste kunna visa upp åtminstone ett negativt PCR-test och i övrigt följa det spanska hälsoministeriets regelverk. 

Även om det här gissningsvis kommer att innebära att några av de kvalificerade nationerna inte kan delta kommer årets VM, så vitt vi erfar, innefatta deltagande från samtliga kontinenter utom Oceanien och – utöver de europeiska – ha nationer som Kambodja, Thailand, Pakistan, Benin, Madagaskar, Senegal och Kanada i startfältet. 

I kväll, fredagen den 10 september, klockan 21:00 kommer Sveriges förbundskapten Emil Nilsson att göra en livesändning på Svensk Boules Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där han bland annat berättar om sina tankar inför mästerskapen. Det finns då också möjligheter att ställa frågor till honom. Missa inte det!


Publicerad: 2021-09-10

Senast uppdaterad: 2021-09-10

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se