Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Vi presenterar nu spelarna som är inbjudna till landslagslägret i Södertälje den 22–24 oktober

Vi bjuder in åtta juniorer och fyra spelare från det vi kallar utvecklingsgruppen. Vi vill arbeta bort det glapp som idag finns från det att man slutar att vara junior tills man lite mer på riktigt utmanar om en U23-plats.

Vi har inget fast antal i vår trupp. Det finns spelare utöver dessa åtta juniorer som vi är nyfikna på och som kommer att få delta på andra läger. Då får några av namnen här stå tillbaka – inte för att de spelarna inte skulle vara tillräckligt bra längre utan för att vi på ungdomssidan vill jobba med så stor bredd som möjligt. Dock är kriterierna att man tränar, spelar aktivt och vill satsa på sin boule samt visar på kvalitéer i sitt spel som vi kan se en utveckling i.

Fyra–fem spelare kommer att vara vår stomme och delta ofta – det är de spelare vi för tillfället bygger vår mästerskapsfyra på. Det är endast en tjej med på detta läger, men vi kommer i framtiden att skapa läger med inriktning på tjejernas mästerskapstrupp till EM. Där är det, till skillnad från i VM, uppdelat mellan pojk- och flickjuniorer.

I övrigt hoppas vi att så många ungdomar som möjligt anmäler sig till de ungdomsläger som arrangeras. På de flesta kommer vi att kunna delta och oavsett så kommer vi att ha ögon och öron på plats vid dessa tillfällen. Prins Bertils juniorcup är ett annat tillfälle att visa upp sig på. Och SM så klart.

Vi hoppas att fler ungdomar hittar in till vår sida på Facebook: ”Juniorboule – träning, lek & utveckling”. Där kommer vi i perioder att lägga ut tips, träningsidéer, utmaningar och lite annat som kan hjälpa er i er bouleutveckling.

Södertälje 22-24 oktober

Juniorer

Adam Rudin SÖR

Emelie Rudin SÖR

Nicolas Gonzales SÖR

Måns Davidsson TBG

Vincent Weidmar WWI

Tim Duvenfeldt BRO

Laban Dahlström BKB

Andreas Roolf  LAN

 

Utvecklingsgrupp

Eric Jonsson AIK

Elliot Angselius HÖG

Lucas Rudin SÖR

Rasmus Wirström BRO

Publicerad: 2021-09-28

Senast uppdaterad: 2021-09-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se