Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Presentation av juniorernas VM-lag

Tim Duvenfelt, Nicolas Gonzalez Hedqvist, Andreas Roolf och Vincent Weidmar är de juniorer som kommer att representera Sverige vid VM i Spanien den 12–14 november.

Ovisshet kring vaccinationsmöjligheter och pandemirestriktioner har gjort att presentationen av en helt säker uttagning har dragit ut på tiden. Men nu vet vi vilka juniorer som bildar det svenska VM-laget 2021 och nedan kan ni läsa mer om hur landslagsledningen har resonerat kring dem.

Tim Duvenfelt, som fyller 17 år en vecka efter VM, är lagets enda sistaårsjunior och den enda med tidigare erfarenhet från landslagsspel. Bara därför hade det varit enkelt att sätta honom som kapten men det är på grund av att Tim både på och utanför banan har visat att han besitter ledaregenskaper som gör att han kommer att axla en ledarroll under det här mästerskapet. Tim har visat en otrolig mental styrka vid upprepade tillfällen, bland annat under mästerskapet i Coronaskytte och senaste DM och SM. Som grundtanke kommer Tim främst att ta hand om mittspelar- och läggarposition i detta skyttestarka VM-lag. Han kommer också att vara den som kör precisionsskyttet.Andreas Roolf fyller 16 år nu i oktober och har spelat boule i cirka tre–fyra år. Han har tränats av Stefan Holmström vilket har bidragit till enorma kliv i hans utveckling under senaste året, där han bland annat gjorde ett fenomenalt SM i Jönköping för några veckor sedan. Han är ambitiös, har en väldigt hög högstanivå och kan därför slå vem som helst när det stämmer. Andreas är väldigt trygg i läggspel med låg- och mellanhöjd men framför allt en riktigt stark skytt och kommer därför främst att ha en roll som skytt i vår grundidé.Nicolas Gonzalez Hedqvist fyllde 14 år i år och tog då klivet upp som junior från yngre junior. Trots hans ålder och att han endast spelat boule i drygt tre år har han redan hävdat sig i öppen klass genom bland annat elitseriespel och vinster i DM. Han är lugn och ambitiös och tränar mycket tillsammans med Lucas Rudin som hjälpt Nicolas med både teknik och taktik. Han klarar av ett stort läggspel med hög båge, vilket han bland annat visade i senaste upplagan av elitserien, och är väldigt rak på skotten vilket gör att han skjuter mycket stann på banor där det går att landa lite framför. I vår grundtanke kommer Nicolas roll på VM främst att vara i en lägg- och mittspelarposition. Vincent Weidmar fyller 13 år nu i oktober och tillhör därför fortfarande den yngre juniorklassen. Vincent lever verkligen boule och tillför mycket energi både på och utanför banan. Han är ung och har fortfarande inte växt till sig fysiskt men eftersom han tränar varje dag har han blivit otroligt duktig redan nu vilket han visade på SM senast men även i öppna tävlingar som Wendes Open. Med den träningsvilja och ambition som Vincent visat har han alla möjligheter att nå hur långt som helst. Det här mästerskapet kommer vara ett ypperligt tillfälle att lära och få erfarenheter som kan komma att bli viktiga framöver. Vincent har jättefin bollkänsla när det kommer till det låga läggspelet men på VM kommer hans roll främst vara i en skytteposition. 


Publicerad: 2021-09-30

Senast uppdaterad: 2021-09-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se