Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veterancuperna halvvägs

Grundomgångarna i Svenska cupen V55 och V65 är avklarade. Såhär gick det!

Veteranernas cuper är sedan länge en höstklassiker och nu har alltså grundomgångarna klarats av. Såhär gick det!

Veteran 55

Klassen spelade på tre orter: Tyringe, Motala och Sundsvall. Totalt kom 22 lag till start och flest antal lag spelade i Motala (10 lag).

Motala
Här tog sig starka Trix från Skövde vidare efter idel imponerande insatser. I Poolspelet slog man såväl BOO (med solklara 3-0) och som Maria (rafflande 3-2 efter underläge med 0-2). I den avslutande utslagningsmatchen mötte man Boulesjevikerna och återigen blev det tight och spännande. Trix hade 2-0 efter tripplarna men stockholmarna bjöd upp till dans hela vägen. Förutom Trix gick också Tjust och Maria vidare efter solklara 3-0-segrar i utslagningsmatchen. Samtliga tre föreningar härifrån är heta medaljkandidater under finalspelet i Uppsala.

Tyringe
Här imponerade såväl Quatre boules som DE la boule när man tog sig vidare. De båda lagen spelade i samma pool under lördagen och mötet dem emellan vann DEB. På söndagen krossade DEB La boule DÓr med 3-0 och Quatre hade det nästan lika enkelt mot MBK. Två starka lag vidare här.

Sundsvall
Ett rakt gruppspel var modellen för de fem deltagande lagen i Sundsvall. Förstaplatsen knep Fagersjö efter imponerande spel och endast en mötesförlust. Där bakom blev det desto mer dramatik, då tre föreningar slutade på samma poäng. Hemmaklubben Sundsvall drog det längsta strået och kanske var det också rättvist, då just Sundsvall var det enda laget som slog gruppettan Fagersjö.

Dessa sju lag gör Boulero (regerande mästare och därigenom direktkvallificerade) sällskap till finalhelgen i Uppsala 6-7 november.

Veteran 65

Även den här klassen kvalspelade på tre orter: Halmstad, Borås och Rimbo. Totalt kom 23 lag till start och flest antal lag spelade i Rimbo (12).

Rimbo
Här imponerade Malmköping allra mest, då man bara förlorade en enda match under hela helgen. I utslagningsmatchen slog man LBJ och tappade totalt bara 11 poäng i de tre matcherna man vann. Malmköping seglar därmed upp som en av de stora favoriterna. Dessutom gick Trollbäcken vidare efter en ganska klar seger mot BOO i utslagningsmatchen och lättast av alla fick Boden det efter att Kajutan lämnat WO i utslagningsmatchen.

Borås
Här blev det galet rafflande och spännande när de 6 lagen gjorde upp om två platser i ett rakt gruppspel. Det var ovisst hela vägen in på målsnöret och när dammet lagt sig stod det klart att Lejonkulan och Lidköping tagit finalplatserna, men det krävdes nog räkning på inbördes möten mellan fyra lag innan det kunde konstateras.

Halmstad
Här gjorde 5 lag upp om två finalplatser i ett rakt gruppspel och det var ganska odramatiskt. Varberg vann gruppen på samma poäng som tvåan Kärnan, där inbördes möten avgjorde till hallänningarnas fördel. Förvisso hade Knuff chansen att knipa den sista platsen i slutmötet mot Kärnan, men skåningarna var numret större och vann med 4-1.

Dessa sju lag gör Nordboulen (regerande mästare och därigenom direktkvallificerade) sällskap till finalhelgen i Uppsala 6-7 november.

Publicerad: 2021-10-08

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se