Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Damcupens finalister klara

Svenska cupen dam har spelat sin grundomgångar och vi har åtta lag klara till finalhelgen.

Det blev spel på tre orter (Halmstad, Skövde och Uppsala) när svenska cupen dam inleddes med grundomgångarna. Totalt kom 26 lag till start och såhär gick det.

Halmstad
Största spelorten med 10 lag till start. Här såg La boule DÓr klart starkast ut. Man "gick rent" i de två möten man spelade och vann såväl det enda poolmötet (mot Kärnan) som utslagningsmötet (mot Quatre boules) med 2-0 i matcher. Kanske seglar de upp som den stora favoriten inför finalhelgen?
Där bakom gick Lindome vidare efter tre raka mötessegrar, men med några matchförluster på kontot. Dock måste vi räkna in även dem som favoriter till finalhelgen, med tanke på att de får spela på de svåra hemmabanorna i Lindomes boulehall.
Slutligen gick Kärnan den långa vägen till finalhelgen. Man torskade mot LBO i poolen men slog Calmar två gånger om. I utslagningsmatchen vann man en tuff holmgång mot Höganäs.

Skövde
Här gjorde sju lag upp om två platser och en liten skräll fick vi. På förhand starka Lejonkulan såg inledningsvis ut att spela hem en finalplats. Förvisso fick man strida ordentligt för att slå Tjust i vinnarmatchen i poolspelet, men vann gjorde man. I utslagningsmatchen ställdes man mot Boule von Platen, och hamnade på efterkälken direkt, via en klar förlust i trippeln. Man lyckades förvisso vinan en dubbel ganska komfortabelt, men nådde inte hela vägen fram och Motalagänget kunde inkassera en finalbiljett.
Den andra finalplatsen tog Pomme de Pin Toarpsdal hand om och här blev det dramatiskt. I poolspelet såg det stabilt ut för Toarpsdalsgänget när man vann 2-0 mot hemmaklubben Bonbon i det enda mötet, men i utslagningsmatchen blev det en strid in på mållinjen mot Tjust. Den sista dubbeln slutade 13-11 efter att man vänt ett sent underläge.

Uppsala
Här knep två storklubbar varsin finalbiljett. Sibirien förorade bara en match på tre möten och ser urstarka ut inför finalhelgen, och måste räknas in till favoriterna. Samma sak gäller AIK som förvisso förlorade med 1-2 mot nyss nämnda Sibirien, men tappade i övrigt einte en enda match trots tufft motstånd. 

Dessa sju lag gör nu regerande mästarna Coccinelle sällskap till finalhelgen i Lindome 27-28 november. Här hittar du fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2021-10-11

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se