Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Veteranerna gör upp om cuptitlar

Kommande helg avgörs Svenska cupen för klasserna V55 och V65. Spelplatsen är Uppsala och här har ni förutsättningarna!

De svenska cuperna lockade från början 22 lag i V55 och 21 lag i V65. Båda klasserna är nu nere i 8 lag och när finalhelgen drar igång lördag morgon inleder man med poolspel, där förutsättningarna är enkla: vinnarna och tvåorna i respektive pool går vidare till söndagen och semifinalerna. Hur ser förutsättningarna då ut?

V55
Här är det geografisk fin spridning över landet på de deltagande lagen, men en fördel för Stockholm där vi hittar tre föreningar och förmodligen de två största favoriterna. Boulero är regerande mästare (just de som syns på bilden i inlägget) och ingen av övriga medaljörer då finns med i årets finalspel.

Pool 1
Boulero, Sundsvall, Maria och De la boule gör upp om semifinalplatserna. Ska man ta sig vidare här får man presetera på absolut topp, i och med att två storfavoriter lottats in i samma grupp. Boulero inleder mot Sundsvall och Maria mot De la boule och det vore överraskande om inte Boulero och Maria sedan möts i vinnarmatchen, men räkna stenhårt med att Sundsvall och De la boule kommer göra allt för att sätta käppar i hjulen för sina motståndare.

Pool 2
Här är det betydligt mer ovisst när Quatre boules, Tjust, Trix och Fagersjö gör upp om semifinalplatserna. Om Trix hittar rätt har de på pappret ett riktigt starkt lag, men inte starkare än att det på förhand är helt öppet. Quatre gjorde det starkt i grundomgången och är en farlig runner-up.

Här följer ni resultaten i V55! Länk till annan webbplats.

V65
Här är den geografiska spridningen än större och norra Sverige sticker ut med två representanter. Nordboulen är regerande mästare och ingen av övriga medaljörer då finns med i årets finalspel.

Pool 1
Nordboulen, Varberg, Boden och Lejonkulan gör upp om semifinalplatserna och norrlands båda bidrag återfinns alltså i samma pool. Kommer de lägga beslag på både semifinalplatserna? Det kommer bli stenhårt. Varberg har ett fint år bakom sig resultatmässigt och Lejonkulan är erkänt starka.

Pool 2
Malmköping, Trollbäcken, Lidköping och Kärnan drabbar samman och här får skåningarna från Helsingborg gälla som favoriter. Kärnan har både stjärnorna och bredden om de kommer med starkaste laget. Även Malmköping ser på förhand mycket starka ut med ett fint kval i ryggen när man går in i lördagens spel och möter Stockholms enda bidrag, Trollbäcken.

Här följer ni resultaten i V65! Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-11-05

Senast uppdaterad: 2021-11-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se