Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kalmar står värd för Boule-SM 2023

Kalmar står alltså värd för Boule-SM 2023. Mästerskapet kommer avgöras på gator och torg mitt i den gamla stadens centrum.

Att vårt Boule-SM är ett atraktivt arrangemang är välkänt sedan många år. Numera står spekulanterna på kö för att få chansen att stå värd. Valet föll på Kalmar 2023 mycket tack vare ett helt unikt upplägg med spel på gator och torg i stadens centrum.

- En fantastisk möjlighet att få genomföra ett stort arrangemang i stadsmiljö. Det kommer bli en närmast fransk prägel på SM i Kalmar. Det blir en fantastisk vecka för deltagarna, konstaterar evenemangsutvecklare Mattias Thorell, som varit hjärnan och drivkraften i arbetet med att ta fram nya arrangörer.


Stortorget som kommer fungera som hjärtat under boule-SM

Spelet kommer vara koncentrerat till tre större spelplatser. Dels är det Stortorget där centercourten kommer vara belägen, men även ytterligare 100-talet banor. Dels är det Elevator-kajen, en stor parkering beläget alldeles vid kajkanten med utsikt mot Kalmar sund och Öland. Dels Larmtorget, ett litet torg omgivet av uteserveringar. De tre spelytorna kommer bindas samman med grusade gator och som spelytor. Tillsammans kommer det skapa en känsla av gatufestival i en miljö med äldre byggnadsstruktur och historiska minnesmärken. Det kommer bli magiskt.


Larmtorget, en gemytlig plats under boule-SM 2023.


Elevatorkajen alldeles intill havet

Kalmar är obruten mark när det kommer till SM-tävlingar. Aldrig tidigare har Boule-SM avgjorts här, trots att det på många sätt är den perfekta åretrunt-staden.

- Det är en evenamangsvan stad med gott värdskap. Det är vädligt nära till allt: hotell, handel, kommunikation, kultur och bad. Folk kommer kunna ta del av allt detta under vistelsen, säger evenemangschef Per Istraelsson.


Pampiga Kalmar slott

En av förutsättningarna för att mästerskapet ska få plats i Kalmars späckade sommarschema är att tidigarelägga tävlingarna två veckor. Därmed avgörs boule-SM  2-8 juli.

- Det öppnar upp möjligheten att vara i städer och på platser där vi tidigare inte fått genomslag och intresse. Det ger oss möjlighet att vara i klassiska sommarstäder och arbeta med aktörer som är vana vid att ta emot många människor, en viktig del i SM-arrangemanget, sammanfattar generalsekreterare Tommy Gustafsson.


En av många möjliga spelplatser i centrala Kalmar


Utsikten ut mot havet från Elevatorkajen.

Presentationen av Kalmar som värdstad för boule-SM 2023 presenterades via en livesändning på SBF:s youtube-kanal. Du kan se sändningen i efterhand via den här länken (spola fram de första 15 minutrarna, då det är en introtext) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-01-31

Senast uppdaterad: 2022-01-31

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se