Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska Cupen Öppen drar igång

Det är nästan så att man får nypa sig i armen, men kommande helg drar Svenska Cupen Öppen 2022 igång. Grundomgångar spelas i Falkenberg, Lindome, Skövde och Uppsala. Här har ni förutsättningarna.

Finfina 39 lag (det skulle varit 40, men Nordboulen fick dra sig ur sent pga covid) kommer till start i Svenska Cupen Öppen. Från Falkenberg i söder till Uppsala i norr ska lagen göra upp om 8 platser till finalhelgen. Spelformen är direktutslagning vilket kanske bäddar för fler skrällar, men å andra sidan har ju singlarna tillkommit (de fanns med redan ifjor) vilket gör att det är många matcher och poäng som måste bärgas för att vinna ett möte. TED (som som syns på bild här ovan) är regerande mästare men får enligt de nya tävlingsbestämmelserna även de kvala i år. Här har ni förutsättningarna.

Falkenberg
Här gör Kärnan, Coccinelle, Halmstad, Trelleborgs, La Boule d'Or, Tyringes, Lillens Vänner och hemmaklubben Falken Petanque upp om 2 platser till finalhelgen. Lottningen gör att de två starka lag förmodligen drabbar samman i en avgörande 8-delsfinal. Vinner Coccinelle och La boule DÓr sina respektive 16-delar så möts de sedan i kvarten. Eller ska Halmstad och Lillens vänner ställa till med något? Coccinelle får gälla som knapp favorit, men oj vilket möte det kan bli mot La boule DÓr.
På den "andra halvan" i Falkenberg ser Kärnan ut att ta en kassaskåpssäker finalplats, men man vet aldrig. Ska Tyringe, Falken eller Trellebrog lyckas stjälpa favoriterna.
Här hittar ni resultaten från Falkenberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lindome
Varbergs Kulknappen, Kronäng, Pomme de Pin, Lindome, Gothenburg Boule Bangers, Hällesåker, Landvetter och D. E. la Boule gör upp om två platser till finalhelgen. Här är konkurensen inte lika hård som i Falkenbrg, men spänningen och ovisheten stor på sina håll. På den riktigt öppna halvan gör Varberg, Landetter, Kronäng och Pomme de Pin upp om en plats. Här kan det i ärlighetens namn bli vilken förening som helst som vinner. Pomme de Pin har yngst trupp, medan Varberg var starka under senaste tävlingssäsongen. Kanske får de två gälla som favoriter?
På den andra halvan är Lindome favoriter i sin hemmahall. På pappret svårast motstånd har man redan i 16-delen när man möter Boulebangers, men även där ska laget tillräknas stora segerchanser. Men skrällar har skett tidigare.
Här hittar ni resultaten från Lindome Länk till annan webbplats.

Skövde
I svårspelade Skövde boulecentrum gör Trix, Tjust, Sörbyängen, Lejonkulan, Bonbon och Carl XIV Johan PC, Karlsborg, upp om en (1!) plats till finalhelgen. Trix med såväl styrka som bredd får gälla som förhandsfavorit, men såklart kan man inte räkna bort Sörbyängen med mängder av kompetenta spelare. Troligtvis gör de båda upp om platsen till finalhelgen söndag morgon, men på vägen dit ska båda lagen lyckas manöverera ut flera bra motståndare. Till exempel ska Trix först möte Tjust och sedan ta sig an fjolårets kvartsfinalister från karlsborg för att ta sig till söndagen. Boulegodis att vänta i Skövde, med andra ord.
Här hittar ni resultaten från Skövde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppsala
Dödens grupp. Råttbo. Kärt barn har många namn och alla passar de in på grundomgången i Uppsala. Här ska följande 18 (arton, gott folk!) föreningar göra upp om tre platser till finalhelgen. Och här kan det gå på väldigt många sätt.
Regerande mästarna TED ska, om man vill ta sig till finalhelgen, ta sig an Sibirien i en förmodad 8-del. Men innan dess måste TED (troligtvis) slå Siting boule och Sibirien (lika troligen) slå starka Boulero. Sia om den utgången, den som kan.
AIK, som gjorde det sjukt bra 2021, får högst troligen Maria redan i 16-delen. Den matchen kan gå hur som helst. Om Maria tar sig dit, vill säga. För de ska börja med luriga Boo. Vinnaren i den här 16-delen får möta vinnaren mellan nystartade Borsten och anrika Trollbäcken. Men troligtvis hittar vi kvartsfinalisten i mötet mellan AIK och Maria.
Vad gäller den tredje och sista platsen ser det lite lindrigare ut, men desto mer öppet. Nystartade Rabeluob (vänd på bokstäverna) kan skrälla en bit, men räcker de hela vägen? Svärdsjö är alltid bra, men har de cup-material? Och fagersjö, kan de tända till och briljera? Eller varför inte 018? Hammarby? Kajutan? Ja, ni ser, det här blir omöjligt att sia om, det är helt öppet!
Här hittar ni resultaten från Uppsala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seedningen för årets upplaga av Svenska Cupen Öppen hittar ni här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter helgen kommer sammanfattningar från samtliga spelorter och så småningom även lottningen.

Till sist vill vi uppmana alla som kan och känner för det att livesända, och det gäller från samtliga spelorter. När ni gör det så använder ni med fördel taggen #SCpetanque så att alla intesserade kan söka upp sändningar snabbt och smidigt.

Publicerad: 2022-02-18

Senast uppdaterad: 2022-02-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se