Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska cupen öppen redo för kvartsfinaler

Favoritfall och med det nya favoriter sammanfattar de första omgångarna av svenska cupen öppen som avgjordes 19-20 februari. Så här gick det!

Svenska cupens tre första omgångar (32-del, 16-del och 8-del) avgjordes på fyra olika spelplatser (Falkenberg, Lindome, Skövde och Uppsala) under helgen 19-20 februari. Vissa favoriter klarade sig vidare, medan andra föll. Såhär gick det!

Falkenberg
Kärnan gick in i svenska cupen öppen som en av huvudfavoriterna och visst höll man för trycket. Via komfortabla 16-2 mot såväl Tyringen i 16-delen som Falken i 8-delen behövde man inte förta sig. På 18 spelade matcher förlorade man endast två singlar och inget av mötena gick alltså till det avslutande trippelspelet. Klass från Kärnan, alltså.
Däremot blev det tuffare kring den andra kvartsfinalplatsen och där var även lottningen, och därmed förutsättningarna, tuffare. Coccinelle började med att hamna i underläge mot i Halmstad i 16-delen (4-8 efter singlarna) men växlade sedan upp, vann resten av sina matcher och tog därmed en plats i 8-delen. Samtidigt gjorde La boule DÓr processen kort med Lillens vänner. Inte en matchförlust och mötet kunde avslutas efter dubblarna. I 8-delen blev det desto mer spännande. Helt jämnt efter singlarna, men sedan växlade Coccinelle åter upp och vann resterande matcher som spelades. Det var dock betydligt jämnare än att Coccinelle bara vann, det var tufft och tight i flera av matcherna. Men Coccinelle blev det som tog kvartsfinal-platsen.

Lindome
Under lördagen klev fyra föreningar in i 16-delen och på förhand såg det öppet och ovisst ut. Så blev inte fallet. Inte alls, faktiskt. Varberg avfärdade Landvetter utan att behöva spela några tripplar och parallellt gjorde Pomme de Pin det samma med Kronäng. Därmed stod fighten om kvartsfinalplatsen mellan Varberg och Pomme de Pin och det blev en riktig nagelbitare. Det var helt jämnt efter singlarna. Därefter skapade sig Pomme de Pin ett viktigt grepp om händelserna då man vann två dubblar. Därmed tvingades Varberg till den tuffa uppgiften att vinna båda tripplarna. Det började fint för halläningarna då man vann en jämn och svängig öppen trippel där lagen bytte stora poäng. Det såg samtidigt också alldeles utmärkt ut i mixedtrippeln för Varberg, med ledning 9-3. Där och då gjorde Pomme de Pin ett byte och vips vände matchen, Pomme de Pin sköt hem tre poäng i sista omgången och kvartsfinalplatsen var bärgad (den första någonsin i den öppna cupen för klubben som deltagit konstant ända sedan 2007).
På söndagsmorgonen möttes Lindome Bouleklubb och Gothenburg Boule Bangers. Efter singlarna var det helt jämnt i mötet, och när Lindome sedan vann två av dubblarna avbröts den tredje eftersom det redan stod klart att Bangers behövde vinna båda tripplarna för att ta sig vidare. Och det gjorde de, nästan. Lindomes öppna trippel stängde till slut matchen och mötet med kniven mot strupen och resultatet 13-10. När mixedtrippeln då avbröts ledde Boule Bangers den med 11-10.
DE la Boule hade en betydligt behagligare och effektivare resa genom förmiddagen. De inledde med att slå Hällesåker i fem av sex singlar och skapade sig på så vis dunderläget att bara behöva vinna två av dubblarna för att ta hem hela mötet. Den chansen tog Göteborgsklubben.
I det avgörande mötet om den andra av de två slutspelsplatserna som delades ut i Lindome under helgen, var det återigen grannkommunerna Mölndal och Göteborg som ställdes emot varandra. Där gjorde dock DE la Boule en helt omvänd insats jämfört med prestationen i morgonmötet. Inför dubblarna ledde Lindome med 10-2 och det blev inga avgörande tripplar spelade i plåtladan i Lindome på söndagseftermiddagen, eftersom hemmaklubben vann två dubblar och knep biljetten till finalhelgen.

Skövde
En kvartsfinalplats stod på spel, men späckat med tuffa lag. Trix från Skövde fick börja sin resa i 32-delen och det med tuffast möjliga motstånd genom Tjust. Nu visade det sig att Trixarna vaknat på rätt sida, man förlorade endast en singel och 16-delen kunde säkras utan att behöva ta till trippelspelet. Trix fick sedan kliva ur askan i elden i och med att fjolrets kvartsfinalister från Karlsborg väntade. Det kom att bli en episk match där allt avgjordes på de allra sista kloten i mixedtrippeln. Trix hade legat under stort, men knaprat sig ikapp. Med två magiska skott avslutade Trix det hela och kunde efter en svettig lördag ta sig hemåt för lite välbehövlig vila.
Sörbyängen fick en något mer behaglig resa. Mn stod över 32-delen och ställdes sedan mot hemmaklubben Bonbon (som slagit Lejonkulan i 32-delen). Sörbyängen visade både klass och attityd när man med sin unga trupp sopade banan med sina motståndare. Inte en enda matchförlust och Sörbyängen kunde ta kväll redan innan trippelspelet.
Därmed stod kampen om kvartsfinalplatsen mellan Trix och Sörbyängen. Tuffa matcher egentligen rakt över men det var redan från start fördel Sörbyängen. Man vann fem av sex singlar och hade därmed skaffat sig ett rejält grepp om händelserna. Trix gjorde vad man kunde, vann den ena öppna dubbeln och hade bra läge även i mixeddubbeln, men orkade inte hela vägen och Sörbyängen kunde avgöra det hela redan efter dubblarna.

Uppsala
Läs Inga stenbrinks fina sammanfattning i ord och bild. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. resultat och lottningen till kvartsfinalen och övrigt spel under finalhelgen i Lindome.

Publicerad: 2022-02-25

Senast uppdaterad: 2022-02-25

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se