Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Semifinalklart i Svenska cupen öppen

Efter en lång dag i Lindomehallen är söndagens semifinallag utsedda i Svenska cupen öppen. Tre favoriter och en skräll blev facit för dagens kvartsfinalspel.

40 lag har nu blivit fyra. Det som började med 32-delar är nu framme vid semifinaler. Många har fallit, favoriter har både hållit för trycket och vikit ned sig och en skräll har tagiot sig hela vägen till "the final four". Så här gick det i kvartsfinalerna.

Boulero vs Pomme de Pin
Förhandsfavoriterna från Boulero höll för trycket med Pomme de Pin bjöd upp till dans hela vägen in till tripplarna. Boulero skapade sig ett övertag efter singlarna, då man vann 4 av 6 matcher. Unge Tim Duvenfeldt (17 år) visade vägen genom att vinna i "ungdomsmötet" mot 4 år äldre Simon Thorell. I de efterföljande dubblarna var det Simon som klev fram och vann mixeddubbeln tillsammans med Carina Stenborg och förde mötet till tripplarna. I det avslutande trippelspelet visade Boulero verkligen styrka och var klart bättre i båda matcherna. Stefan Berglund avgjorde den öppna trippeln med dagens allra finaste skott: en kalle på 10-11 meter med omgångens allra sista klot.


Lindome vs Rabeloub
Rutin så det bara stänkte om det höll på att ta Lindome till semifinal, men Rabeloub plockade fram ett rutinerat ess ur rockärmen när det som verkligen behövdes. Innan dess hade Lindome skapat sig fördel genom att vinna 4 singlar. Via en vinst i en dubblarna hade man fortfarande initiativet införtripplarna och behövde "bara" vinna en av dem. Men ett (i tripplarna) relativt svagt spelande Lindome hade problem och tillslut handlade allt om en enda match. Lindome hade en poäng på plats viod ställningen 11-11 då en av landets mest rutinerade spelare, Niklas Marklund, klev in i handlingarna. Med ett fantastiskt lägg spelar han inte bara bort Lindomeklotet utan stannar dessutom själv kvar på poäng. Två poäng till nykomlingen och semifinalplatsen (och skrällen) var ett faktum.


Coccinelle vs AIK
På förhand ett ovisst och stekhett möte. Med facit i hand en riktig viktoria för Coccinelle. Bakom siffrorna 4-2 efter singlarna döljer sig förvisso dagens mest dramatiska tillställning. Coccinelles Roger Söder slog AIK:s Calle Strandberg i en vansinnig maratonmatch (13-12), där initiativet svängde, lillar gick döda och matchen pågickj nästan 45 minuter längre än den näst sista. Söder sseger gav dock Coccinelle ett klart övertag och i dubblarna var man klart bäst. Jämnast var det ånyo för Strandberg, som den här gången fick stryk med 11-13 trots fint kämpande tillsammans med Annelie Westin (som för övrigt slog Rickard Nilsson i singelspelet). Vinst för Rickard Nilsson och Joachim Andersson och Coccinelle var klara för semi redan efter dubblarna.


Kärnan vs Sörbyängen
Här blev det svängigt värre. Sörbyängen tog initiativet efter singlarna via 4-2 i matcher och såg sväl taggade som stabila ut. Men dubblarna bjöd på en rejäl scenförändring. Kärnan klev in som ett nytt lag, pressade och styrde sig fram i alla tre matcherna och vann samtliga. Då borde det väl varav lugnt för Kärnan, bara en vinst behövdes i tripplarna. Jo, tjena. Sörbyängen tog ledningen i båda, den öppna trippeln såg nästan avgjord för Sörbyängen (så coolt att se rutinerade Lotta Larsson tillsammans med unga Lucas Rudin och Nicolas Gonzales Hedqvist). Men Sörbyängen tog inte tillvara på lägena och vips högg rutinerade Freddie Tapper, Jonas Jacobsen och (förbundskapten) Emil Nilsson, tog en fyra, vann med 13-11 och skickade Kärnan till semifinal.


Semifinaler söndag morgon
Vanligtvis ska man spela såväl kvarts- som semifinaler under lördagen, men lilla gemytliga Lindomehallen ger inte plats för allt spel under lördagen. Kvartsfinalerna spelades vid två spelstarter och därmed inleder man med semifinaler söndag morgon. Så här är förutsättningarna.

Boulero vs Kärnan
Svinjämnt på förhand. Båda lagen har spelare som visat på klass och bli inte förvånade om det hela avgörs genom en sista spännande trippel. Stefan Berglund har visat upp ett bländande spel (främst läggspelet, men även viktiga skott i svåra lägen), unge Tim Duvenfelt andas framtid, lagets hjärta Ronny Blom lyfter sin omgivning. Samtidigt möter man några av landets bästa boulespelare. William Silfverberg och Simon Åkesson kan säkert växla upp ett snäpp och därutöver finns det galen kompetens i laget. Som sagt, svinjämnt men ett uns fördel för Kärnan.

Rabeloub vs Coccinelle
Här klappar nog många hjärtan för utmanarna och nykomlingen Rabeloub, men i sanningens namn ska det väldigt mycket till för att rubba Coccinelle. Visst, Niklas Marklund och Måns Daniel har magiska förmågor, men ställt mot Jessica Johansson, Rickard Nilsson, Joachim Andersson, Roger Söder, Thomas Wiede, Poppe Fridh, Magnus Wedel och Marie Nordh ska väldigt mycket till. Stor fördel Coccinelle, men Rabeloub har redan visat att det finns väldigt mycket att hämta i ett glärdjefullt kollektiv.

Här hittar ni alla resultat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och här kan ni se en hel del matcher från lördagens spel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (om än med svajjig kvallitet).

Publicerad: 2022-03-12

Senast uppdaterad: 2022-03-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se