Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landslagstruppen till Danmark uttagen!

12 maj reser Sveriges VM-trupp över Öresundsbron för att ta sig an världseliten och försvara våra blågula färger. Fem olika discipliner ligger på schemat, singel spelas i såväl dam som herrklass – liksom dubbel och dessutom spelas mixdubbel.

Glädje Passion Stolthet! 

Gemensamma nämnare som krävs i stor portion vid kommande Petanque VM i Danmark.

 

Sverige åker med ett riktigt härligt gäng till Danmark som samlat på sig en sportslig rutin och erfarenhet som nu verkligen kommer till nytta. Det gäller att hitta tryggheten, glädjen och passionen mitt i all prestationsångest och nervositet.

 

Ett mästerskap är och ska vara något stort, det är verkligen en konst att lära sig njuta och känna trygghet att våga lyckas.

 

Detta mästerskap vill jag ska speglas av allt arbete vi kämpat med gällande glädje, passion och stolthet, där laget ersätter jaget när det som mest behövs.

 

De svenska spelare som får förtroendet att representera Sverige vid världsmästerskapet i Danmark är Therese Ekengren (Sibirien), Annelie Westin (AIK), Simon Åkesson (Kärnan) och Ivar Liljegren (TED).

 

Annelie kommer spela damsingel samt damdubbel tillsammans med Therese. Therese spelar också mixed med Simon. Ivar spelar herrsingel samt herrdubbel med Simon.

 

Jag har ett väldigt stort förtroende för samtliga spelare i truppen och det handlar mest om att njuta av stunden och våga spela det spel som de besitter, vara stolta över sig själva och känna trygghet inför uppgiften.

 

Våra svenska spelare har verkligen kämpat för detta mästerskap och har allt som krävs, nu är det vår gemensamma uppgift att stötta dem fullt ut.

 

Lycka till Sverige!

 

Emil Nilsson

Förbundskapten

Publicerad: 2022-03-16

Senast uppdaterad: 2022-03-16

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se