Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Finalklart i veteranernas landslagskval UPPDATERAD

Grundomgången i veteranernas landslagskval är avklarad. Såhär gick det.

45 lag kom till start Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (jösses vad tävlingssuget är stort) i veteranernas landslagskval. De regerande supermästarna från Maria, lag Leffe Bäckström, är direktkvallificerade till finalhelgen och därmed stod ytterligare 15 platser på spel. Spelet avgjordes på tre olika orter och såhär gick det.

Tyringen
Tre finalplatser att slåss om och det var ett starkt startfält, därmed tufft om platserna. Lag Patrik Wiik började dagen med en förlust, men imponerade sedan stort och vann resten och tog därmed hand om en av finalplatserna. Lag Bodil Tjäderkvist förlorade vinnarmatchen i poolspelet, men vann resten och tog därmed också de en av finalplatserna. Men allra mest imponerade lag Carina Jansson. Man vann alla matcher (tightast var det mot lag Tjäderkvist i vinnarmatchen i poolspelet) och det ska bli mycket spännande att följa laget i finalspelet i Södertälje om några veckor.

Jönköping
Här stod sex finalplatser på spel. Många lag och därmed tuffa förutsättningar, precis som i Tyringe. Lag Janne Johansson och Dan Edman imponerade stort och vann samtliga sina matcher och tog varsin finalplats. Lag Roger Söder inledde dagen med en förlust (mot lag Sören Stenberg) men vann sedan resten och tog en finalplats. Samma sak gjorde lag Åke Rydén och man avslutade dagen med en mycket tuff fight och vinst. Lag Sören Stenberg vann sin pool, förlorade första försöket att nå en finalplats och fick sedan möta klubbkompisarna i lag Joakim Trogen. Där blev det vinst för lag Stenberg och man säkrade en finalplats. Slutligen stod hemmaklubbens lag Georg Lidén för dagens största skräll när man fixade en finalplats genom att slå starka lag Jörgen Strende i den avslutande matchen.

Uppsala
Som vanligt stenhårt när stockholmslagen skulle göra upp om sex finalplatser. Fyra lag vann samtliga matcher: lag Björne Johansson, lag Åke Norin, lag Klas Hedengren och lag Peter Ahlbom. Lag Dag Hervieu förlorade dagens första match, men vann sedan resten och tog en finalplats (i avgörande matchen imponerade man stort mot lag Janne Veidegren). Lag Leif Karlsson förlorade vinnarmatchen i poolen (mot lag Norin) men vann resten och nöp därmed en finalplats. Man ska notera att flera starka lag försvann i Uppsala i det stenhårda kvalet.
Här kan ni läsa Inga Stenbrinks utmärkta sammanfattning av helgens spel! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalspelet går i Södertälje 2-3 april och kommer förhoppningsvis livesändas.

Publicerad: 2022-03-20

Senast uppdaterad: 2022-03-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se