Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM-laget stod för årets bouleprestation 2021

När Sverige slog Frankrike under herr-VM i förra året satte man Sverige på världskartan och prestationen imponerade stort. Nu föräras William Silfverberg, Simon Åkesson, Ali Abdi och Ivar Liljegren svensk boules utmärkelse Årets bouleprestation 2021.

Sverige hade redan tidigare gjort fina prestationer under VM i Spanien. Man visade upp ett fint spel och en bra laganda. Ändå var det knappast någon som trodde att man ens skulle vara i närheten av att slå de franska legendarerna Philippe Suchaud, Philippe Quintais, Henri Lacroix och Dylan Rocher. Inledningsvis såg det också planenligt ut för fransmännen, men efter ett misslyckat lilleutkast och en svensk tempoväxling ändrades allt. Resten av matchen är oförglömlig och avslutningsrundan något av det mest spektakulära vi upplevt.
- Simon sköt sönder Suchaud, konstaterar Ali kort och gott kring vad det var som hände. 

Hur kommer det sig att ett svenskt lag kan hitta krafter och kunskap att slå ett lag av den kalibern?
- Vi trivs med att spela med varandra både på och utanför banan. Plus att vi tänker väldigt lika allihopa, menar William som med åren vuxit ut till en stor ledare på banan. Anmärkningsvärt med tanke på hans och lagets ringa ålder. Ali fyller också på med saker som är viktigt för att bygga ett bra lag.
- Harmoni och humor var avgörande.

Hur bra kan Sverige bli i framtiden?
- Vi kan bli riktigt bra i framtiden så länge vi vågar spela ut och tror på det vi gör. Ingenting är omöjligt.

En stor del i lagbygget har naturligtvis också förbundskapten Emil Nilsson. Han har upprepade gånger pratat om hur viktigt det är att våga spela ett internationellt och tufft spel när man kommer ut i europa.
- Det är en sak att prestera på hemmaplan och något helt annat på ett mästerskap. Det är oerhört viktigt att våga fortsätta göra de tuffa kloten även när man kanske missat en hel del. I längden kommer det vara väldigt värdefullt, säger Emil när vi tidigare pratade landslagsboule under Svenska cuoens finalspel.

Svenska bouleförbundets alla medlemmar stämmer härmed upp i ett stort och hjärtligt grattis till utmärkelsen och tack för underhållningen.

Publicerad: 2022-03-20

Senast uppdaterad: 2022-03-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se