Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nya regler för SM

För att möta upp det förväntat enorma intresset av boule-SM i sommar har förbundsstyrelsen tagit beslut om att förändra regelverket för SM-tävlingarnas poolspel.

I sommar är det åter dags för ett riktigt boule-SM. Det är då hela tre år sedan vi senast kunde spela ett SM och komma tillsammans allihop. Med anledning av det tar förbundsstyrelsen redan nu höjd inför det förväntat enorma intresset av att delta på SM och gör en radikal förändring av regelboken.
- Under poolspelet kommer maximal spellängd vara 6 meter. Naturligtvis får man inte heller spela kortare än 6 meter, där gör vi ingen förändring, någon måtta får det vara, kommenterar Svenska bouleförbundets evenemangsutvecklare Mattias Thorell.
På så sätt kommer man att kunna få ut betydligt mer matcher på spelytorna runt Elmia, där grundspelet ska gå. Generalsekreterare Tommy Gustafsson ser mycket positivt på regelförändringen.
- Oj, vad många fler matcher och deltagare vi kommer kunna ta emot. Jag tror också att deltagarna kommer tycka om det här, nu kommer det spelas matcher precis överallt, det tror jag blir en häftigt upplevelse. Dessutom är jag som bäst på 6 meter, konstaterar Tommy.
I förbundsstyrelsen sitter en av landets nationella domare, Rasmus Kling, och han tror inte det blir några problem.
- Jag har utsett Roger Smedenfeldt (domarkommitténs representant för SM-arrangemanget) till kontrollant, så att alla säkert efterlever det. För att han ska hinna med får han inte använda måttband utan ska stega avståndet. Det blir ett jävla stegande och kanske inte så exakt, men väldigt effektivt, resonerar Rasmus.
Fortsätt följ utvecklignen kring SM-arrangemanget här på hemsidan och på sociala medier.

Publicerad: 2022-04-01

Senast uppdaterad: 2022-04-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se