Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för VM i Danmark

Imorgon börjar VM i singel, dubbel och mixeddubbel i vårt grannland Danmark. Tävlingarna går i Karlslunde, strax utanför Köpenhamn, och pågår fram till och med söndag.

Sverige representeras av Therese Ekengren (dam- och mixeddubbel), Annelie Westin (damsingel och -dubbel), Ivar Liljegren (herrsingel och -dubbel) och Simon Åkesson (herr- och mixeddubbel) med förbundskapten Emil Nilsson som coach och landslagets William Silfverberg som assisterande coach.

Arrangören har byggt upp ett stort tält över utebanorna som därmed kompletterar banorna i hallen i Karlslunde, där för övrigt stora delar av det svenska laget skördade fina framgångar i en förtävling för några månader sedan. Hela 49 nationer deltar, de flesta med representation i samtliga fem klasser, och boulens stora nationer mönstrar över lag starka uppställningar. Frankrike med Darodes, Peyrot, Lacroix och Rocher är definitivt – lite som vanligt – förhandsfavoriter i samtliga klasser men kommer stöta på svårt motstånd längs med vägen.

Programmet Länk till annan webbplats. är extremt tajt, ambitionen är att spela samtliga klasser separat. Från och med damsingelns start klockan 10.00 imorgon är det kontinuerligt spel fram till avslutande mixeddubbel med avslutning runt 22.30 imorgon kväll, och fredagens och lördagens program är lika späckat. Så se till att ladda upp med en bra frukost, bananer, dextrosol och vad som finns till hands för förhoppningen är att vi skall kunna sända från samtliga svenska matcher, på Svenska Bouleförbundets Facebook-sida Länk till annan webbplats..  Som alltid så här innan det börjar är det osäkert hur uppkopplingen i hallen kommer att fungera, vilken möjlighet till access till banorna vi får och programmet kommer att innebära en utmaning avseende batterikapacitet men vi hoppas att ni skall kunna följa det svenska spelet under mästerskapet.

Resultaten bör man alldeles hur som kunna följa via arrangörens egen sida här Länk till annan webbplats.. Klockan 10.00 börjar det som sagt, Annelie Westin möter då den förmodade publikfavoriten från Ukraina, följt av Ivar Liljegren som möter Australiens herrsingelspelare Eric Leconte, Westin/Therese Ekengren möter Molero/Gomez från Andorra och Liljegren/Simon Åkesson tar sig an Fratric/Sebena från Slovakien innan Ekengren/Åkesson syr ihop den första rundan genom att ställas mot värdnationens Anders Erlandsen/Katrine Junge Olsen. Många svenskar lär finnas på plats i publiken och låt oss tillsammans med dem göra vad vi kan för att heja fram det svenska laget; heja Sverige!

Publicerad: 2022-05-11

Senast uppdaterad: 2022-05-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se