Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mattias berättar om Boule-SM

Hallå där Mattias Thorell, förbundets evenemangsutvecklare, det börjar närma sig sommarens höjdpunkt, SM i Jönköping 17–23 juli!

Mattias, hur går planerandet inför årets SM egentligen?

Planeringen går bra, vi är ett riktigt bra gäng som tillsammans arbetar för att få till ett grymt SM nu i år, men också försöker utveckla till ett riktigt bra evenemang även på längre sikt. Förbundet, Destination Jönköping och Club Istanboule gör alla sitt yttersta för att det ska bli en vecka att minnas.

Det gick något rykte om att det skulle spelas på 6 meter, men det var bara ett aprilskämt väl? Hur är det med ytorna, finns det plats för alla?

Haha, visst var det kul? Tror nog de flesta fattade, men någon gick säkert på det! Ytorna på grundspelsområdet känns väldigt bra, vi har 11 000 m2 redan grusad parkering, och 14 000 m2 asfalterad yta som vi kommer grusa upp likt Karlstad och Linköping. Vi väljer ju i år att ha singelspelet gemensamt, och det finns det utrymme för, och tack vare bland annat det så får vi ett bättre program med färre krockar.
Rådhusparken kommer bli en riktigt härlig gryta, med 10 finalbanor (V75 är ju nykomling), där hela parken kommer användas. Restaurang med uteservering vid finalbanorna, läktare, sidospel hela kvällarna och Herman som speaker kommer göra kvällarna helt magiska!

Spelas grundspelet och finalspelet på samma ställe?
Nej, grundspelet spelas på Elmiaområdet, där har vi ett riktigt bra upplägg med perfekta faciliteter så som restauranger, riktiga toaletter, inomhusytor där vi samlar allt. Här är det lätt att parkera, och korta avstånd till allt. Finalspelet spelas i Rådhusparken, mitt i stan, nära till tåg, buss, hotell, restauranger och butiker. Här kommer vi samlas varje dag från 15:00 och verkligen få Rådhusparken att koka!

Och det blir skyttefinaler i Jönköping också, lite som vanligt?
Nej, i år har vi valt att lägga alla fyra klasser under RF:s SM-vecka som går av stapeln i Linköping den 28-29 juni. Kommer bli grymt med en central spelplats, samt att få synas i SVT:s sändning.

Hur är det med boende, finns det hotell så det räcker i stan? Hur är det med campingalternativ?
Det finns fortfarande gott om boende ledigt, både vid Elmia och Rådhusparken, men det är ingen idé att vänta, utan boka redan idag.

Några andra nyheter för året, något som kan vara bra att känna till?
Den stora nyheten är helt klart klassen V75, som vi testar i år, den kommer genomföras med samma upplägg som övriga klasser. Vi hoppas ju kunna öka deltagarantalet och framför allt bland 65+, då krävs det en bra och smidig lösning för att den klassen inte ska bli för stor och tidskrävande.
Det är också så att vi ändrat i programmet för att försöka få bort de krockar som tidigare uppstått. Till exempel spelas singeln med gemensam start onsdag morgon, men det finns också lite andra justeringar.

När kan man börja anmäla och hur gör man då?
Nu! 9 maj öppnade anmälan och stänger den 19 juni. Precis som tidigare år anmäler man klubbvis på www.boule-sm.se Länk till annan webbplats. Gör det gärna i god tid så det slipper bli överbelastat sista dagen. Betalning sker även den klubbvis, och på samma sida ser ni en ekonomisk översikt, där det tydligt framgår hur mycket man ska betala. Betalning ska ske senast 1 juli.
Ungdom utan gränser anmäler sig på www.boulemasterskap.se Länk till annan webbplats. och betalning sker efter avslutat SM. 

Något sista medskick du vill göra?
Jag vill verkligen uppmana alla att komma och spela SM i Jönköping, sprida det bland sina vänner, och gärna locka med nya SM-spelare!
Vi ska se till så att ni trivs och har det bra, och får en fantastisk vecka!
Gå till www.boulemasterskap.se Länk till annan webbplats. och ta del av allt som händer, där finner ni massor av information om praktiska saker, så som hotell, kartor, inbjudan, program m.m.
Vi ses i Jönköping!

Plats för klubbtält Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finnas att köpa i webbshopen.

Publicerad: 2022-05-11

Senast uppdaterad: 2022-05-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se