Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Inför dam-EM i Spanien

2-5 juni avgörs dam-EM i spanska Torrelavega. Här har ni förutsättningarna!

Det är det tionde Europamästerskapet för damer som står för tröskeln och kontinentens allra bästa spelare drabbar samman för att göra upp om gulden i trippeln och precisionsskyttet. Sveriges senaste internationella trippelmedalj på damsidan kom för 10 år sedan i Ghent, då det blev brons. Visst vore det väl ett ypperligt tillfälle att fira 10-rsjubileum med en ny?

Skyttekvalet torsdag
Annelie Westin kliver in i skyttetävlingarna torsdag eftermiddag och är därmed först ut att tävla för svenskorna. Precisionsskyttet inleder med en kvalomgång direkt följt av återkval. De åtta bästa skyttarna totalt tar sig vidare till kvartsfinal lördag morgon kl 9. Det är små marginaler i precissionsskytte och enstaka poäng kommer skilja mellan utslagning och avancemang, så det gäller att vi har marginalerna på vår sida. Sverige skjuter i den sista kvalgruppen och därmed kommer Annelie och coach Emil Nilsson ha bra koll på läget när det är dags!

Huvudtävlingen drar igång fredag morgon
Fredag morgon kl 9 drar så huvudtävlingen igång med den första av totalt fem matcher i swiss-monraden. Alla fem ska spelas under fredagen, så det kommer bli en hektisk dag för spelare, funktionärer och åskådare. Matcherna spelas på tid och det gäller att vara bland de 16 bästa (av totalt 24) för att ta sig vidare till lördagens 8-delsfinaler i huvudturneringen. Skulle man missa det väntar istället kvartsfinaler i Cup de Nations. Oavsett så är spelstarten planerad till kl 15 lördag eftermiddag.

Live från en boskapsmarknad
Svenska bouleförbundets facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer ni kunna följa vartenda tävlingskast de svenska damerna gör, med undantag av att de matcher som spelas på centercourten istället livesänds av La liga sport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi hoppas också på mellansnack och intervjuer så ofta det bara går, så bänka er framför mobiler, datorer eller valfri digital pryl, för det här kommer bli både spännande och kul.
Spelplatsen är spektakulärt inrett i en enorm lokal som till vardags inhyser nötkreatur i massor. Ja, ni läste rätt, mästerskapet ska mer eller mindre spelas i en lada. Akustiken är enorm (det märkte vi när ett enormt regn- och åskoväder drog in över Torrelavega) och ljuset är härligt (plasttak som släpper in ljus). Banorna består av grus och sten på asfalt och kan därmed bli lite smålurigt.

Sveriges trupp


Linnea von Eggers Patron
Klubb: Kärnan
Internationella seniormästerskap: debutant

Therese Ekengren
Klubb: Sibirien
Internationella seniormästerskap: 6

Annelie Westin
Klubb: AIK
Internationella seniormästerskap: 2

Camilla Csapo
Klubb: Sibirien
Internationella seniormästerskap: 2

Emil Nilsson (coach)
Klubb: Kärnan
Internationella mästerskap: 9

Herman Thorell (delegationsledare)
Klubb: Pomme de Pin
Internationella mästerskap: debutant

Publicerad: 2022-06-02

Senast uppdaterad: 2022-06-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se