Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Alléz le bleu

Det franska laget i dam-EM 2022 behövde verkligen inga hejarramsor. De var bäst från början till slut!

Frankrike vinner dam-EM 2022 i spanska Torrelavega och man gör det med nio (herregud vad bra!) raka segrar och inte en enda förlust på kontot. I ett lag fyllt av stjärnor var det Charlotte Darodes, mittspelaren, som klev fram i såväl semi som final och var bäst. När de franska skyttarna Cindy Perot (utbytt i 8-delen mot Finland och sedan petad inledningsvis i kvart- och semifinal) och Emma Picard var ojämna fyllde Darodes på med mängder av fina skott i svåra lägen. Tänk att det snarare var bredden än spetsen som gav Frankrike guld! Frankrike låg under tufft i finalen men som flera gånger under de här tävlingarna visade fransyskorna klass i helt rätt läge och lyfte sig när det skulle avgöras. Man gick från 6-9 till 13-9 på två rundor och kunde jubla högt åt det tredje raka guldet och det sjunde av totalt tio möjliga (Sverige tog ett av de övriga 2007 i Ankara, Turkiet).

Vamos Espana
Till sist fick så Spanien sitt EM-guld på hemmaplan. Sara Diaz sköt hem guldet i precisionsskyttet med hela mästerskapets högsta poäng, 43. En fantastsikt fin serie på de svåra barnorna och en mycket värdig segrare!


Go England!
England vann Cup de nations, det som vi i Sverige kallar B-turnering men som internationellt har stor ära och betydelse. I finalen mötte man Estland och var klassen bättre hela vägen. Glädjande nog tog också Ukraina en bronsmedalj i tävlingen!


En organisation av klass
Slutligen måste man också lyfta fram organisationen av EM 2022. Den lokala delen stod för service och välkomnande av allra högsta klass. CEP hade laddat med hela staben och sekretariat och tävlingsledning höll högsta klass. Såväl löpande under matcherna som mellan kunde alla följa resultatutvecklingen och sekretariatet blev en skön samlingspunkt för alla inblandade och nationerna kunde sins emellan lämna lite rapporter och tugga klassiskt boulesnack. Så fint! Mike Pegg ska med sin organisation vara mycket nöjda med mästerskapet, det höll högsta klass!

Publicerad: 2022-06-05

Senast uppdaterad: 2022-06-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se