Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Seriespelspremiär

Helgen 11-12 juni är det åter dags för det så omtyckta seriespelet. Här har ni förutsättningarna för förbundsserierna!

Under förbundsseriespelet är det 14 serier igång totalt, sju i vardera klass. Dessa är under det första sammandraget utspridda på fem olika spelorter: Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Lindome Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Visby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Sundsvall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här har ni förutsättningarna.

Veteran
I veteranelitserien kommer sannolikt titelmästarna Boulero taggade till tusen för att försvara sin titel. Vi minns säkert alla den tighta och spännande fjolåresserien där flera klubbar hade häng på guldet inför det avslutande sammandraget. Boo och Quatre boules placerade sig närmast bakom, men det var stenhårt hela vägen ned till sjätteplacerade Boulesjevikerna. Med stor sannolkhet hittar vi årets mästare bland fjolårets topp-6, men samtidigt är seriespelet en lång och marig tävling där mycket kan hända. Nykomlingar är Fagersjö och Le Petit.
I de division 1 norra hittar vi kanske en av alla seriers allra största favoriter. Och ordet kanske handlar helt om vilken uppställning Maria kommer med. Skulle de mönstar sitt allra bästa veteranlag kommer de att dansa hem serien, om inte så kan flera lag utmana om seriesegern. Maria vann division 2D överlägset ifjol och är alltså storfavoriter som nykomlingar.
I södra serien är det mer ovisst. Fjolårets elitserielag Borås Petanque har oförändrad startuppställning, men Trelleborg ser på papret starka ut. Kanske hittar vi segrarna bland de två? Eller något av de övriga, tuff och jämn serie.
Division 2-serierna är på förhand ovissa och jämna. Södra serien, 2A, ser på förhand riktig tuff ut och ska bli spännande att följa. I norra serien, 2D, får två Stockholmslag (Hammarby och Trollbäcken) fightas med norrlandslagen. I 2C kan man ana att Almedalen blir starka på hemmabanorna i Visby och i den västra 2B lär Hällesåker ha liknande fördel på Lindomes banor.

Öppen
Här har serien drabbats av ett mycket sent avhopp via att Ronneby har fått kasta in handduken pga spelarbrist. I sista stund har AIK fått en vakansplats och lär faktiskt blanda sig i toppstriden om man får spelet att stämma trots de sena och nya förutsättningarna. Därutöver har Boulero seglat upp som en stormakt via sina fina insatser i Svenska cupen, i just Lindome. Plussa på cupmästarna Coccinella, alltid starka Sibirien, stjärnspäckade nykomlingen Kärnan, tighta titelförsvararna La boule DÓr, starka veterangängen Trix och Maria med starka yngre inslag, tredje nykomlingen TED med förstärkning för året, så kan man konstatera att  egentligen alla lag i serien kan blanda sig i slutsegern. Det blir en gastkramande elitserie hela vägen.
Via AIK:s sena elitseriebiljett blir norra serien ett lag kort. Här blir ungdomsgänget Sörbyängen favoriter. Kommer man med sitt bästalag blir man faktiskt storfavoriter. Eftersom det blir fem lag i serien är det bara ett som åker ur, dessutom.
I södra serien blir det väldigt jämnt och det är svårt att plocka ut en favorit. Naturligtvis blir Tjust starka, elitserielag som man var i fjol, men faktum med är att alla ser kapabla ut att vinna serien. Kanske dags för kultgänget Boulebangers att ta steget upp till högstaserien för första gången?
I division 2-serierna återfinns fyra reservlag från elitserieklubbar, som därmed inte kan ta steget upp. Därmed är det upp till övriga klubbar att göra upp om division 1-platserna. I södra serien, 2A, åker tre Boråsklubbar ner till Malmö för att slåss mot skånska motståndare, omöjligt att sia om favoritskap. i västra 2B återfinns två klubbar från fjolårets division 1 södra, Växjö och D E la boule, och de får gälla som favoriter där. i östra 2C finns starka stockholmsgänget Boo som får gälla som favoriter när man tar båten till Visby för det första sammandraget. i norra 2D har vi starka Svärdsjö som får bära favoritoket.

Dela med er
För att underlättare spridning av foton och livesändningar på sociala medier uppmanar vi er starkt att använda hashtaggen #seriespelboule22 På så sätt kan man enkelt söka upp och följa framfarten i landet oavsett var man befinner sig.

I övrigt följer man alla resultat på SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., välj bara vilken tävling (öppen eller veteran) och division du vill grotta ned dig i, så har du att göra hela helgen.

Publicerad: 2022-06-10

Senast uppdaterad: 2022-06-10

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se