Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dubbelt Boulero efter första seriespelshelgen

Boulero får bära favoritskapet i såväl den öppna elitserien som den för veteranerna. Hittills gör man det med den äran!

Det försrta sammandraget av förbundseriespelet är avklarat, såhär har det gått!

Veteran (länk till SBF Online) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elitserien
Boulero klev in i seriespelet som en av favoriterna och såhär långt har man pallat för favorittrycket. Man leder serien, men på samma poäng som Quatre boules. De senare slutade trea förra året efter en rasande fin avslutning. Upprepar de samma sak i år blir de en stark utmanare till Boulero. Lagen möts i den nionde och näst sista omgången, får vi kanske upplösningen då? Förutom de här två jagar ett helt gäng strax där bakom. Det skiljer faktiskt bara tre poäng mellan toppduon och Slottsskogen som just nu ligger på nedflyttningsplats, så räkna med att det blir ett gastkramande sammandrag i augusti.
Division 1
Södra ettan är vansinnigt jämn. Just nu skiljer et bara EN ENDA POÄNG mellan upp- och nedflyttning. Smedskulan leder på 6 poäng, Knuff ligger på nedflyttning på 5 poäng. Galet och hur det här ska sluta blir omöjligt att sia om.
I norra ettan har Maria tagit en planenlig ledning, men det är jämnare än man kan tro. Starka Malmköping skuggar bara en poäng bakom och mötet dem emellan slutade oavgjort. De möts direkt i sammandraget i augusti och kanske får vi en fingervisning vartåt det lutar? Spännande blir det.
Division 2
Lillens vänner (2A), Hällesåker (2B), Istanboule (2C) och Boden (2D) leder sina seerier, men det är egentligen jämnt överallt och kan sluta hur som helst. Istanboule har störts ledning med 2 poäng och har något slags grepp. 

Öppen (länk till SBF Online) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elitserien
Boulero även här och som man kunde ana är de starka. Man har tagit 8 poäng och har 1 poängs ledning. Dock skuggar en stark trio bara en poäng bakom: Kärnan, Coccinelle och La boule DÓr. Boulero har mött La boule DÓr (oavgjort), men inte de övriga. Coccinelle har samtliga toppkollegor kvar att möta, Kärnan har mött La boule DÓr och just La boule DÓr har mött både Boulero och Kärnan då. Det kommer bli ett antal mycket spännande och laddade möten under avslutningen i Skövde i augusti.
Division 1
I södra har Halmstad och Varberg ryckt åt sig en ledning där de första har 1 poängs ledning. Mötet dem emellan slutade oavgjort helgen som gick och i övrigt har det varit lite svängiga resultat. Det var först i slutändan som någon slags tendens blev tydlig. Men fördel de här två .
I den haltande norra serien (AIK fick ju en sen elitserieplats) har Sörbyängen stormat fram, precis som man kunde ana. Med full pott och 13-3 i matcher leder man serien med 3 poäng och har sannolikt avgjort det hela, om man inte rasar ihop fullständigt i augusti.
Division 2
Tyringe (2A), Bonbon (2B), Boo (2C) och Svärdsjö (en haltande 2D) leder sina respektive serier, men det är jämnt. Möjligtvis kan man säga att Svärdsjö tagiot ett litet grepp med en 2-poängsledning i och med att det bara är 5 lag i den serien. I 2C har Boo sällskap av Sitting boule (mötet dem emellan slutade oavgjort) och de båda har samma poäng och 3 poäng ned till trean.

Publicerad: 2022-06-13

Senast uppdaterad: 2022-06-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se