Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klart för semifinaler i precisionsskyttet

Inledningen av SM i precisionsskytte är avklarad och vi har semifinalisterna klara i klasserna öppen, dam, junior och V55. Så här gick det till.

Under några timmar få skiftade vädret skepnad à det allra grövsta. Tisdagsmorgonen bjöd på medelhavsvärme och ljumma vindar, men bara ett par timmar innan spelstart öppnade sig himlen, släppte ned en ansenlig mängd nederbörd och sänkte temperaturen med åtminstone 10 grader. Det regnade fortfarande när första omgångens skyttar satte i gång och sedan turades regn och uppehåll åt att gäcka skyttarna. Men skjutit har man och så här gick det.

 

Öppen

Här var det Sörbyängenskyttar som slog an tonen och imponerade mest. Lucas Rudin var starkast med sina 33 poäng. Inför femte stationen, lillarna, var det helt lika mellan honom och Robert Ulfsson men Lucas lyckades bättre i avgörandet. De får följe av Sebastian Kallionpää, Arboga Oppboga, som med fina 28 poäng skuggade strax bakom toppduon. Fjärde och sista gubbe till semi blev Jesper Skult, TED, som sköt 25 poäng. Han var tvåa ut i kvalet och hade tufft regnväder emot sig och hade det kämpigt. Med bättre förutsättningar har han en växel till att kasta in, men det har säkert övriga deltagare också. I semifinalerna möts Lucas och Jesper, respektive Robert och Sebastian.

 

Dam

Här var Sveriges senaste EM-skytt, AIK:s Annelie Westin, bäst. Hon inledde hela kvalet och såg stabil ut. Med sina 25 poäng var hon klart bäst och får gälla som favorit under finaldagen. Rebecka Bergström, TED, var näst bäst på sina 20 poäng. Hon sköt i det värsta vädret (samtidigt som klubbkompisen Skult) och kan säkert hitta en nivå till. Där bakom plockade Napadsorn Pakkaeng, Tjust, tredjeplatsen på 13 poäng och Birgitta Thorell, POM, fjärdeplatsen på 12 poäng. Den sistnämnde hade just fjärdeplatsen när hon var klar och fick några plågsamt nervösa timmar innan allt var klart. I semifinalerna möts Annelie och Birgitta, samt Rebecka och Napadsorn.

 

Junior

Det var Sörbyängen och Rudin i topp även här via lillebror Adam som sköt finfina 23 poäng. Han inledde starkt med två raka fempoängare och plockade sedan en hel del poäng fortsatt. Bakom Adam var Andreas Rolf, Landvetter, bäst med sina 17 poäng. Trea var Oliver Thorell på 14 poäng och den sista semifinalplatsen tog Anton Arneback, Sörbyängen, med kvalets sista skjutning. I semifinalerna möts Lucas och Anton, samt Andreas och Oliver.

 

V55

Här var det riktigt jämnt och tight. I topp slutade duon Dennis Duvenfelt, Boulero, och Conny Johansson, Trix. Båda sköt 19 poäng och Dennis imponerade med två helt avgörande lilleträffar. Bara 1 poäng bakom hamnade Örebros Bertil Jacobsson och ytterligare två poäng därefter Larry Berthelsen. Larry såg ut att ha ett hopplöst läge med två skott kvar, men via en trea och en femma på de två absolut sista kasten såg han till att knipa semifinalplatsen med en poängs marginal.

 

Fullständiga resultat hittar du på Boulemästerskap.se

Publicerad: 2022-06-28

Senast uppdaterad: 2022-06-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se