Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Härlig stämning när svenska mästare korades

Trix, Boulero, Tjust och Sörbyängen tog hem gulden när alla fyra klasserna samlades för att kora svenska mästare i precisionsskyttet. Så här gick det!

Det var befriande skönt med solsken igen efter tisdagens regnskurar och med solen kom också besökarna på läktarna. Det var tätt med folk och hög stämning när vi fick kora fyra svenska mästare i precisionsskyttet. Så här gick det.

Öppen
Sett till semifinalerna såg Jesper Skult, TED, stekhet ut. Han kunde fira segerns och finalplatsen redan när tre skott återstod och han stod på 35 poäng! Motståndaren och förhandsfavoriten Lucas Rudin hade ingenting att sätta emot. Samtidigt gick Robert Ulfsson, Sörbyängen, en stenhård semi mot Oppbogas Sebastian Kallionpää. Det var länge ovisst men mot slutet kunde Ulfsson segla ifrån och vann med 26-23.
Med detta i åtanke hade Skult definitivt tagit över favoritskapet i tävlingen. Men han fick en tung start på finalen alltmedan Ulfsson träde en hel del. När det närmade sig upplösningen hade Skult ett par skott där marginalerna var emot honom och 5-poängare blev ettor. Samtidigt träffade Ulfsson och med två lilleskott kvar säkrade Ulfsson guldet med en fin femma. Guld till en lycklig Robert Ulfsson som tidigare nått bronsmedalj som bäst.

Dam
Allt var bäddat för Annelie Westin inför finaldagen. Med flera fina prestationer under året och poängbäst i kvalet såg det ljust ut, men motståndaren Birgitta Thorell, Pomme de Pin, bjöd upp till dans. Jämnt inledningsvis följt av ett grepp om det hela av Thorell, för att följas av en comeback av Westin. Inför de avslutande lilleskotten hade Thorell en knapp fördel och hon höll undan och tog en överraskande finalplats. Samtidigt gjorde Napadsorn Pakkaeng, Tjust, processen kort med sin motståndare Rebecka Bergström, TED. Napadsorn hade en furiös inledning medan Bergström inte kom upp i samma nivå som under kvalet.
i finalen fortsatte Pakkaeng att skjuta jämnt och bra och ryckte snabbt åt sig en ledning som Thorell inte kunde svara på. Tjustskytten avgjorde tidigt på den femte stationen, vann klart och bärgade därmed sitt första SM-guld.

Junior
Upplagt för en Rudinsk seger när lillebror Adam klev in i semifinalen, men klubbkamraten Anton Arneback ville annorlunda. Arneback sköt fenomenalt inledningsvis och ryckte åt sig en stor ledning innan Rudin vaknade. Det blev jämnare mot slutet med Arneback höll undan snyggt och fixade finalplatsen. I den andra semifinalen möttes gårdagens kvaltvåa från Landvetter, Andreas Roolf, och Oliver Thorell, Trix. Jämnt långt in i semi men Oliver kunde kriga sig ifrån mot slutet och vann en tight duell.
I finalen sköt båda skyttarna grandiost, med Thorell snäppet före hela vägen. Båda skyttarna hade chans på segern hela vägen in på sista skottet, men Thorell drog det längsta strået och vann med 24-21. Faktum med att Thorell poäng var den näst högsta av alla skyttar i finalserierna.

Veteran 55
Här fick vi se en strålande semifinal mellan Conny Johansson, Trix, och Bertil Jacobsson, Örebro. Johansson var förvisso snäppen vassare än sin motståndare med sina 30 poäng, men även Jacobsson sköt en riktigt bra serie, nästan i paritet med vinnaren i den andra semifinalen. I den vann Dennis Duvenfelt klart och hade avgjort mot Larry Berthelsen tidigt på den femte stationen. Berthelsen hittade aldrig flytet i semifinalskyttet.
I finalen hostade Duvenfelt upp sig medan Johansson tappade något. Det innebar en väldigt jämn final. Duvenfelt skapade sig en ledning inför avgörandet men avgjorde med en fin femma i den femte och sista stationen och på det allra sista skottet. Det blev avgörande och Duvenfelt kunde fira med armarna i vädret.

Ni hittar alla resultat på Boulemästerskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ni hittar alla förbundets sändningar på förbundets Facebook-sidan.

Ni hittar damfinalen och den öppna finalen på SVT Play. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-06-29

Senast uppdaterad: 2022-06-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se