Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sommarlägret i Luleå

Nu kan ni läsa en fin sammanfattning vad ett gäng ungdomar och ledare hade för sig på årets sommarläger.

Torsdag 16 juni 2022

Är det dags för årets sommarläger. Vi är 17 personer som tagit oss från olika delar av Sverige, och efter lite strapatser på Arlanda flygplats så kommer vi till flygplatsen i Luleå. Vi blir hämtade av bl.a. Britta, Lars och L-G som kör oss till boulehallen. Boulehallen är för övrigt en jättefin anläggning med både inomhus- och utomhusbanor, samt stort café. De har även en övervåning och det är där ungdomarna och ledarna ska sova.

Man börjar med en liten samling så alla kan lära känna varandra lite bättre och sedan serveras en god middag bestående av korv stroganov och ris.

Ungdomarna är 13 stycken till antalet, och de kommer från Skåne i söder till Kalix i norr.

Fanny från Kalix Boule klubb och Tim från Boulero är med som instruktörer. Även landslagsspelarna från förra året, Andreas, Nicolas och Vincent är med som hjälpledare.  

Luleå ligger en bra bit norrut i landet och midnattssolen var, för de flesta, något utöver det vanliga. Det blev aldrig mörkt och tröttheten infanns sig väldigt sparsamt, en kul upplevelse för oss sörlänningar. 

 

Fredag 17 juni 2022

Efter en frukost som var i klass med ”hotellfrukost”, så tog sig ungdomarna ut på boulebanorna för att testa sina vingar.

Ungdomsledarna fick en genomgång/föreläsning av en Sisu representant för att få lite extra hjälp med sitt uppdrag som ledare/instruktörer.

Därefter så kördes de i gång med ett antal bouleövningar. Man han även med att spela några dubbelmatcher innan det var dags för hamburgare.

Görgen Edenhagen och Karin Lindmark från Luleå curlingklubb (LCK) kom och berättade lite om deras sport. Det blev en del frågor och därefter fick alla prova på att spela curling på golvet, ( floorcurling ). Det var inte så lätt och det blev många goda skratt.

Efter det så var det dags att gå till ett utomhusbad som låg i närheten.

På kvällen blev det mer boule i kvällsljuset och en 5-kamp. Den var uppbyggd lite efter Skolboules tänket. Stafettskytte, lägga mot lina, rulla däck, skjuta på flaskor med mjuka klot, ”kubbskytte”. Alltid uppskattat med lite lek mellan varven.

 

Lördag 18 juni 2022

Efter frukost så rusar ungdomarna ut för att återigen börja dagen med…. boule!  

Glädjande nog så anslöt Linus från Kalix Boule Klubb till gänget och var med under hela dagen.

Efter en god lunch så tog sig alla in till stan. Luleå firade 400 år och det var kalas i stadsparken. Det bjöds på tårta och olika föreningar visade upp sina verksamheter. Och på plats fanns även Luleå Boule Klubb. De som visade upp boule i stadsparken var dock inte Luleåspelarna utan våra ungdomar från lägret stod för underhållningen. Under tre timmar så spelades det matcher, det sköts Djurgårdskallar och det small rejält när ungdomarna träffade klotet. Mycket beröm och jubel ropades ut framför all publik som hade kommit dit för att fira Luleå 400 år och titta på allt som hände i stadsparken. Det var inte svårt att bli imponerad av ungdomarnas fantastiska spel.

Precis när de är klara och på väg tillbaka till hallen så kommer regnet.

Senare på kvällen så åts det pizza och efter det så drogs midnattsboulen i gång. Tyvärr regnade det så mycket att ledningen valde att spela inomhus. Lika bra var nog det för någon midnattssol syntes ändå inte i regnet. Det spelades 4 matcher och både ungdomar, ledare och medlemmar i bouleklubben var med. Lagen lottades om varje match och poängen räknades individuellt. Vinnare bland ungdomarna blev 1:a Vincent, 2:a Nicolas, och 3:a Moa.

 

Söndag den 19 juni 2022

Efter frukost och packning så hann man med lägrets sista boulepass. Det spelar ingen roll hur trötta ungdomarna är, på boulebanan och vid träningspass så kastas det klot som om inget i hela värden kan stoppa dem. 

Lägret avslutades med lunch och sedan var det dags för avfärd hemåt.

 

Vi tackar Luleå Boule Klubb för ett trevligt och väl genomfört sommarläger, och hoppas på fortsatt fint samarbete i framtiden!

Vi ses förhoppningsvis i vimlet på SM! :) 

 

Med vänlig hälsning
Ungdomskommittén

Publicerad: 2022-07-01

Senast uppdaterad: 2022-07-01

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se