Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige kliver in i EM!

Så kliver Sverige in i ett nytt internationellt mästerskap. Den här gången är det europamästerskap i singel, dubbel och mixeddubbel i nederländska s'-Hertogenbosch.

s'-Hertogenbosch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller Den Bosch som är det något enklare ortsnamnet på provinshuvudstaden i Noord-Brabant, står alltså värd för EM i singel, dubbel och mixeddubbel. Lägg dessutom till att det ska spelas såväl dam- som herrklass i singel och dubbel och vi kan räkna hem totalt fem olika mästerskap som ska avgöras under några hektiska dagar.

Truppen består av spelarna Linnea von Eggers Patron, Anette Ramm-Ericson, William Silfverberg och Jimmy Löf. Förbundskapten Emil Nilsson har Mikael Larsson med sig som extra coach och Lasse Franck är delegationsledare. Det är ett taggat gäng som är på plats, om än något stela efter resan ned.
- Eftersom vi åkte bil hela vägen blev det ju en lång resdag. Wille och jag startade med tåget 6:40. De andra anslöt strax före tio och vi var framme strax före 19:30. Och med tanke på att alla har suttit ner i bil under nästan hela den tiden är det skönt att det inte är spelstart förrän 15 (onsdag eftermiddag) så att alla hinner promenera lite och få igång sina kroppar i lämplig fart fram till dess, hälsar delegationsledare Lasse Franck från truppen som alltså anlänt till spelorten tisdag kväll.

Mästerskapet är lite speciellt. Man kan inte plocka ut separata singel- respektive dubbelspelare, utan man formerar lagen utifrån fyra givna spelare. Jimmy Löf spelar herrsingel, Anette Ramm-Ericson damsingel och därmed spelar Linnea von Eggers Patron och William Silfverberg mixeddubbel. Däremellan ska dessutom Jimmy och William spela herrdubbel och Anette och Linnea damdubbel. Ni märker att det kommer bli en hejdlöst massa matcher för spelarna.


Arrangören har laddat ordentligt för mästerskapet (man presenterade det snygg redan under fjolårets CEP-kongress) och spelet kommer avgöras i de centrala delarna av staden och med mäktiga byggnader som kuliss. Såklart kommer ni kunna förlja tävlingarna live via förbundets Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., dessutom sänder Boulistenaute Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från centercorten. Vill man ha koll på programmet ska man klicka sig vidare här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-07-12

Senast uppdaterad: 2022-07-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se