Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mixedmästare först ut på SM i Jönköping!

Boule-SM i Jönköping är igång och de första mästarna korades under måndagskvällen när mixedtrippeln avgjordes.

Mixedtrippeln, som inleddes under söndagen och boule-SM:s första dag, avgjordes under måndagskvällen. Det var folkligt och festligt under kvällens finalpass och stämningen var god. Läktarna var också väfyllda på centercourten i Rådhusparken i centrala Jönköping.

Junior
Juniorerna var först ut med sin tidiga semifinal och det bjöds på fin boule från de yngsta. I finalen turades Sörbyängen och Tyringe om att ha ledningen och till slut var det skåningarna som drog det längsta strået. Måns Davidsson, Moa Ingelstedt och Engla Rosquist blev kvällens första mästare när man till slut vann den svängiga finalen med 13-10.


Veteran 75
Premiär för den nya klassen och här var Varberg starkast. Strax efter att juniorerna hade avslutat sin match kunde Christer Gunnarsson, Birgitta Olausson och Kenneth Johansson höja armarna mot skyn efter en klar seger mot Uppsala.

Veteran 65
Kärnans urstarka trippel hade det tufft i semin mot Varberg och vann efter dramatik med 13-12. I finalen blev det något lättare, även om Lejonkulan bjöd på bra motstånd ganska länge. Jonny Patron, Anita Rasmusson och jaime Higa vann en välspelad final.


Veteran 55
Kvällens mest högljudda klack och gladaste vinnare. Boulero hade bra tryck såväl i spelet som på läktaren. Efter en tight derbyvinst mot Fagersjö i semifinalen blev det en välspelad final mot Malmköping. Dagens kanske allra gladaste vinnare blev Dag Hervieu, Göran Ekroth och Katharina Thäberg.


Öppen
Åttonde segern i rad och niuonde totalt. Coccinelles super-mixedtrippel Jessica Johansson, Rickard Nilsson och Joachim Andersson är sannerligen ett av landets bästa trippellag genom tiderna. I finale slog man klubbkompisar och i semin Sibirien. Stark prestation.


Resultat från 8-del och framåt hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-07-18

Senast uppdaterad: 2022-07-18

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se