Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Massor av mästare när mixeddubbeln avgjordes!

SM i Jönköping rullar på och under tisdagskvällen avgjordes mixeddubbeln. 12 nya svenska mästare kunde koras!

Under tisdagskvällen hölls finalkväll nummert två på centercourten i Rådhusparken i Jönköping. Redan från klockan 16 spelades det boule via juniorernas semifinaler och sedan rullade det på i strid ström fram till prisutdelningen strax före klockan 22. Så här gick det.

Yngre junior
Två klubbmixade lag möttes i finalen och det blev en fin och spännande match. Efter många svängiga omgångar kunde Gabriel Brixvi Strende och Thilda Kristensson vinna över Younas Ghanemi och Alva Hansen Grip. Därmed blev det fyra oclika föreningar som kunde räkna hem medaljer via att Gabriel spelar för Trix, Thilda för Sibirien, Younas för West Wind och Alva för Karlsborg.


Junior
Även i juniorklassen blev det ett klubbmixat lag som tog hem segern. Elias Roolf, Landvetter, och Engla Rosquist, Tyringe, slog i semifinalen ut ett rent Tyringelag och i finalen slog man Mira Tängström, Lindome, och Jonathan Campbell, Sörbyängen. Finalen blev oerhört tight och spännande där båda lagen hade vinstchanser i slutet.


Veteran 75
Här fick vi se en riktig marathonmatch i såväl semifinalen som finalen. Gunnar Sandberg och Birgitta Olofsson hade länge en oerhörd poängsnål semifinal mot Bonbon, men de kunde allt eftersom sega sig ifrån och till sist vinna. Samma sak upprepade sig i finalen mot Lejonkulan och här höll motståndarna ut ännu längre. Till sist avgjorde o18-laget med ett fint lägg för match och SM-guld.


Veteran 65
Här blev det en storseger för Ene Johansson och Kent Lundgren fråpn Boo i finalen mot Boule von Platen. Det var aldrig något snack när stockholmsduon stormade sig igenom finalen. Semifinalerna, båda två faktiskt, var dock två spännande nagelbitare som kunde slutat nästan hur som helst (Malmköping och Kärnan förlorade där). Men guldet till Stockholm, alltså.


Veteran 55
Här var det råstyrka från Skellefteå boulekraft hela vägen. Lars och Åsa Nordin vann såväl semifinalen mot Boulero som finalen mot Boule von Platen med stora siffror och kunde till den röststarka klackens glädje spela hem guldet. Starkt!


Öppen
Två spektakulära semifinaler där det var två rena klubbmöten. Coccinelles Jessica Johansson och Rickard Nilsson vann mot klubbkompisar och det smma gjorde Kärnans Linnea von Eggers Patron och Håkan Hallberg. Finalen blev sedan en spännande och rafflande historia där lagen turades om att inneha ledningen. Vid 10-10 gjorde avgjorde sedan Coccinelle och Jessica med ett fint stann. SM-guld nummer två till duon (de vann ju trippeln dagen innan.


Därmed är mixedklasserna avslutade och SM går under onsdagen vidare med singelspel. På centercourten blir det paus från finalspelet, men aktiviteter ändå när Generationstrippeln avgörs i Rådhusparken.

Resultat hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-07-19

Senast uppdaterad: 2022-07-19

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se