Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Magisk finalkväll när singlarna avgjordes!

De senaste dagarnas hetta fortsatte in på torsdagskvällen och tycktes smitta av sig på såväl spelare som publik. Stämningen var hög och många matcher alldeles utmärkta och spännande när sju nya svenska mästare korades i singel.

De senaste dagarnas värmebölja borde ha satt sina spår. Gänget bakom SM-arrangemanget har gjort flera fina insatser för att lindra effekterna av värmen, men trots allt är det tufft och krävande att spela boule i många timmar när solen steker och termometern visar en bra bit över 30 grader. Men någon vidare dålig effekt verkar inte vädret alls ha på vare sig spelare eller publik. När klockan passerade 22 på torsdagskvällen visade termometern fortfarande nästan 30 grader. Läktarna var välfyllda, stämningen hög och spelana presterade på fin nivå. Så här gick det.

Yngre junior
Ruben Marell, Boulero, visade hög klass på spelet i såväl semifinal som final. Hans fina läggspel visade sig vara för svårt för alla motståndare hela vägen och Ruben var ostridbar mästare. I finalen slog han Tuvali Berg, Tidaholm, som gjorde flera fina prestationer på vägen fram till, och i, finalen.


Junior
Leo Råsander, Sörbyängen, visade stor fighterhjärta i semin när han vände ett stort underläge och vann. I finalen gick han en stenhård fight mot klubbkamraten Anton Arneback och kunde avgöra med ett mycket fint lägg.


Veteran 75
Calle Eriksson, Grycksbo, vann en fin och välspelad final mot Jan Viberg. I semin låg han under mot AIK, vände och avgjorde snyggt. Även i finalen låg han under innan han kom igång och kunde avgöra vid ställningen 10-9.


Veteran 65
Lars Hesse, Trix, spelade hem guldet till stort jubel från klacken på läktaren. I semin gick han en tuff holmgång mot Kent Lundgren från Boo, men i finalen spelade han nästan felfritt mot Magnus Stibe, Le Petit.


Veteran 55
Roger Söder, Coccinelle, och Pauli Mäkitalo, Boulero, håller högsta klass oavsett vilken klass de väljer att spela i under SM. I finalen var Roger snäppet vassare och kunde vinna en relativt komfortabel seger och fira SM-guldet. Noterbart är att Trix tog hand om båda bronsmedlajerna och kan därmed sumera en fin kväll.


Dam
Helene Palovaara Di Tella, AIK, vann en ruggigt spännande final mot Birgitta Nordfors Dahl, Höganäs. Deras match var den sista att spelas klart och hela publiken kunde ägna de sista minutrarna åt damfinalen, vilket satte en fin punkt för en magisk finalkväll.


Öppen
William Silfverberg, Kärnan, var fullständigt briljant och omutbar i såväl semifinal som final. Han var klassen bättre i det mesta och tog till vara de lägen som bjöds och skapade de lägen han behövde. I finalen mot Joachim Andersson, Coccinelle, bjöds publiken på fin boule från båda spelarna, men Sifverberg var aldrig hotad. Titeln är Silfverbergs tredje i singel sedan 2016.


Fullständiga resultat hittar ni här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-07-21

Senast uppdaterad: 2022-07-21

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se