Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mästare i trippel och dubbel tog SM i mål

Boule-SM i Jönköping är över och de sista dagarna bjöd på såväl rasande fint spel som omväxlande väder. Såhär gick det i tripplarna och dubblarna.

Det var tropiskt väder under några dagar av boule-SM i Jönköping. Termometern visade över 35 grader ett par dagar och såväl spelare, funktionärer som publik sattes på prov. Men när finalspelet i trippel och dubbel avgjordes hade vädret mattats och bytts ut mot mer bekant väderlek. Under dubbelfinalerna föll till och med ett stilla sommarregn.

Yngre junior
Bröderna Ganzales Hedqvist, Sörbyängen, avslutade SM i fin stil i klassen yngre junior. I trippeln vann Alexander och Leonell tillsammans med Yuonas Ghanemi, West wind, och i dubbeln tog de hand om guldet. Anmärkningsvärt är att Leonell bara är 8 år och har många år framför sig i klassen. Storebror Alexander lotsade brorsan snyggt igenom tävlingarna och tillsammans stod de för en glädhefylld och energirik boule.


Junior
Här var det Sörbyängen för nästan hela slanten i de två avslutande klasserna. Man tog hand om sex av åtta medaljer och båda gulden. Adam Rudin, Malte Olsson och Olle Eriksson vann trippeln och i dubbeln vann Adam och Olle. Starkt gjort av Sörbyängen, och Olle och Adam, som återigen visar att man är den starkaste ungdomsklubben.


Veteran 75
Det var mycket västrgötskt i toppen vid de avslutande tävlingsklasserna för våra äldsta utövare. I trippeln vann Istrums Claes Hellner, Bengt-Göran Svantesson och Jan-Erik Wennerbert finalen över Kajutan. Hos silvermedaljörerna tog Ulla Hellberg medalj i sin allra första SM-start och det vid en ålder av 83 år. I den avslutande dubbeln var det Fengersfors som fick kliva överst. Kjell Norelius och Risto Ström kunde sträcka armarna mot skyn efter en svängig och fin final mot WQuatre boules.


Veteran 65
Det blev trerdje gången gillt för Boule von Platens Dennis och Marie Videll när man vann V65-trippeln tillsammans med Bengt Pihl. Det hade tidigare blivit ett brons och ett silver för paret under årets SM. Man finalslog Kärnan. I dubbeln fick Kärnan revansch när Håkan Paaske och Gert Olsson vann i stor stil över överaskningslaget från Kosta, Ove Holm och Tomas Strand.Veteran 55
I trippeln var Dan Edman, Yngve Evaldsson och Leif Ljungsryd, Lillens vänner, helt överlägsna. Man tappade totalt sex poäng i semi- och final. I finalen slog man Trix. I dubbeln var Boulero rasande överlägsna. Man tog hand om såväl guld som silver när Mats Andersson och Harko Verhagen slog klubbkompisarna Janne Vejdegren och Pauli Mäkitalo.Dam
I trippeln vann Tyringes Anna Lagerkvist, Helene Widing och Eva-Karin Ingelstedt finalen snyggt mot Trix Kaisa Andersson, Petra Karlsson och Kerstin Andersson. Trix hade ytterligare ett lag framme i semifinal och gjorde ett starkt SM i klassen. I dubbeln vann Coccinelles Jessica Johansson och Ann-Marie Olsson. Jessica är van guldmedaljör, men Ann-Marie tog sin allra första SM-medalj vid 72 års ålder. Laget var förkrossande överlägsna i såväl semi- som final. Man finalslog Lindomes Tove Orrbäck och Signe Holgersson.Öppen
SM:s kung Rickard Nilsson tog sitt tredje raka guld under årets SM (han stod över singeln) när han vann trippeln tillsammans med Joachim Andersson och Thomas Wiede. Man finalslog TED:s Ivar Liljegren, Jesper Skult och Jimmy Bysell. i Dubbeln blev det ny finalförlust för TED-arna när La boule DÓrs Jimmy Löf och Bosse Persson vann snyggt. Coccinelles Rickard Nilsson och Joachim Andersson tog brons. TED och LBO gjorde ett starkt SM överlag bakom suveräna Coccinelle.Ni hittar alla resultat från hela SM här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2022-07-26

Senast uppdaterad: 2022-07-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se