Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Laget till junior-EM

Här får ni en liten rapport från juniorlandslagets förbundskapten, Leo Brood Björk.

Junior-EM spelas på Mallorca 6–9 oktober 2022. Det blir första gången som ett EM är uppdelat i tjejer och killar och eftersom vi inte kan få ihop ett tjejlag där minst tre har en uttalad ambition med boulen så kommer Sverige endast att representeras av ett killag. Uttagningen har varit mycket svår i år. Trots att det till antalet finns få juniorer i Sverige är det ändå en stor andel som satsar och anstränger sig för att utvecklas, vilket är väldigt kul. Fyra personer får åka till Spanien vilket betyder att några som konkurrerade om platserna inte kom med den här gången. När besvikelsen har lagt sig för dessa så hoppas jag verkligen att de sporras till att träna ännu mer för att knipa en plats nästa år eller framöver i U23-landslaget där exempelvis Rasmus Wirström tar klivet upp i seniorålder nästa år. 

De fyra som ska representera Sverige vid junior-EM för killar i höst är Nicolas Gonzalez Hedqvist, Vincent Weidmar, Adam Rudin och Måns Davidsson. De tre förstnämnda är klubbkamrater i Sörbyängen BK medan Måns tävlar för Tyringe Boulegetingar. Samtliga är så pass unga att de även är juniorer nästa år och Vincent är även junior år 2024. Trots att de är unga så finns det ganska mycket rutin i laget. Både Vincent och Nicolas spelade VM i Spanien i november 2021 och de har precis som Adam tävlat en hel del i öppen klass, däribland i Elitserien och svenska cupen. För Adam och Måns blir det första mästerskapet men båda har visat hög klass de senaste åren, bland annat på SM. Vi enades om att Nicolas kör precisionsskyttet.

Under ett par dagar har laget bott tillsammans för att planera vägen framåt med målsättning, träningsupplägg och bara umgås utanför banan. Det råder ingen tvekan om att ambition och motivation är hög hos samtliga, och från den tid vi har spenderat ihop hittills så är stämningen i laget mycket bra. En stor del av träningen är mental träning, men även bitar som fysisk träning, kost, sömn och avslappning/återhämtning ingår i träningsupplägget. Det känns fantastiskt inspirerande, spännande och roligt att ha påbörjat den här resan och oavsett resultat kommer det garanterat ge mycket lärdomar och erfarenheter att bygga vidare på framöver.

Publicerad: 2022-08-10

Senast uppdaterad: 2022-08-10

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se