Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ny hemsida till föreningen

För alla er föreningar som behöver byta hemsida senast 31/12 kommer här lite information och tips vid val av ny leverantör.

Som vi tidigare meddelat har Riksidrottsförbundet beslutat att lägga ner hemsideverktyget i IdrottOnline den 31 december 2022. Det innebär att alla som använder detta hemsideverktyg behöver byta leverantör för att kunna publicera hemsidor. Observera att det endast gäller hemsideverktyget. Övriga delar i IdrottOnline som t ex medlemsregistret kommer att finnas kvar. 

Förbundsstyrelsen har sedan beskedet om att hemsidelösningen försvinner tittat på olika alternativ för förbundets hemsida. Förbundsstyrelsen har fattat beslut om att välja verktyget Sitevision via leverantören Consid och arbetet pågår nu med att färdigställa förbundets nya hemsida.

Domännamn
I IdrottOnline har ni kunnat välja mellan att använda er av en egen domän eller den som har ingått från RF. När ni nu väljer en ny leverantör behöver ni i de flesta fall köpa ett eget domännamn. Till exempel: bkbollen.se, bkbollen.nu, bkbollen.com

Läs här om hur ni registrerar ett domännamn  Länk till annan webbplats.
Tips vid val av domännamn  Länk till annan webbplats.

Erbjudande via Consid
I och med att Svenska Bouleförbundet har valt SiteVision via Consid som leverantör för förbundets hemsida har Consid tagit fram ett erbjudande till våra föreningar.  Länk till erbjudandet här. Länk till annan webbplats.

Priset baseras på föreningens storlek/antal medlemmar. För föreningar med upp till 500 medlemmar (lägsta nivån) är priset 200 kr/månad. Till det tillkommer en engångskostnad för uppstart och baspaket på 6 500 kr. I det ingår att Consid genomför installation av baspaket, lägger in er färg och er logotyp.

Förbundsstyrelsen har fattat ett beslut om att stötta föreningar som väljer att teckna sig för ny hemsida via Consid genom att stå för 50 procent av engångskostnaden på 6 500 kr (alltså 3 250). Resterande belopp samt löpande månadsavgift står alltså föreningen själv för. Kontakta kansliet vid intresse för att utnyttja detta extra bidrag.

Andra leverantörer
Det finns många olika leverantörer och alternativ att välja mellan för föreningens hemsida. Vad som passar er bäst beror på vilka behov ni har. Det finns en rad olika leverantörer att välja mellan som erbjuder olika mallar och hemsideverktyg, t ex one.com, wordpress och loopia. Det finns även en rad leverantörer av föreningsverktyg som också erbjuder hemsidor, t ex laget.se Länk till annan webbplats., sportadmin.se Länk till annan webbplats. eller svenskalag.se Länk till annan webbplats.. Dessa erbjuder även andra tjänster som fakturering, app:ar, medlemsregister.  Här finns en lista Länk till annan webbplats. med fler alternativ.

Ta hjälp av er RF-SISU konsulent
Vill ni ha stöd i ert arbete? Kontakta er konsulent hos RF SISU. De kan inte hjälpa er att skapa er hemsida men kan stötta er i processen kring att ta fram en ny hemsida.

Spara ner materialet
Material som finns på er IdrottOnline-sida idag går att ladda ner. Ni kan exportera ner Media, dvs bilder och filer som ni har laddat upp på er hemsida, samt Nyheter. Verktyget för nedladdning hittar ni här  Länk till annan webbplats.

OBS! Ni måste ladda ner det ni vill spara innan den 31 december. Efter det försvinner allt material.

Viktigt att tänka på
Oavsett vilket alternativ ni väljer för er webbplats måste föreningens medlemsregister finnas kvar i IdrottOnline. Här hämtar SBF information om vilka som har tävlingslicens samt att all statistik som RF hämtar om SBF tas ur IdrottOnline.

Publicerad: 2022-08-26

Senast uppdaterad: 2022-08-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se