Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ungdomstouren

Den sista helgen i augusti så körde äntligen den första deltävlingen i Ungdomstouren 2022 i gång.

Starten av ungdomstouren skulle varit i början på året men fick flyttas p g a pandemin, den deltävlingen kommer i stället att genomföras 22 - 23 oktober. Deltävlingen som skulle genomförts i april fick vi tyvärr ställa in p g a för få anmälningar. Men till slut….äntligen, den 27 augusti så träffades 13 stycken ungdomar för att umgås och tävla. Arrangör för 2022 års första deltävling var Carl XIV Johan Petanque Club i Karlsborg.

Dagen började med några övningar för att lära känna varandra och lite uppvärmning. Frida Milevi från kansliet, och några av de äldre ungdomarna, Engla Rosquist och Andreas Roolf höll i detta.

Matcherna lottas varje gång och man samlar poäng utifrån resultat. Man behöver ingen licens för att vara med i touren. Alla mellan 7 – 23år är välkomna.

Den första matchen spelades inomhus eftersom det hade börjat regna. Därefter bjöds det på toast innan match nummer två drog i gång. Vädret hade blivit bättre så nästa match spelades på utebanorna. Man hann spela färdigt samtliga matcher innan regnet var tillbaka men vi fick sedan tillbringa resten av eftermiddagen/kvällen inomhus.

Efter tredje matchen så var det dags för lite omtyckt miniboule.


Fram på kvällen serverades en god tacobuffé, den smakade väldigt gott. När alla var mätta och belåtna så passade man på att köra lite teambildningsövningar. En salig blandning av samarbetsövningar som bland annat innehöll en presenning, snöre och poängkubb. Fram på småtimmarna så drog sig ungdomarna succesivt tillbaka för att sova, några ungdomar och ledare dröjde sig kvar och fortsatte att spela….. Ja tro det eller ej, BOULE. 


Söndagen började med frukost för de som ville ha, och därefter spelades match nummer fyra och fem.

Lunch i form av hamburgare serverades, och sedan var det dags att avsluta helgen med en prisutdelning.

På femteplats kom Eliot Grandin (EBP), på fjärdeplats placerade sig Viggo Hammarfrid (LEJ), andraplatsen delades av Andreas Roolf (LAN) och Jael Roolf (LAN). Den som samlade flest poäng under helgen och vann var Elias Roolf (LAN).

När man tittar på tabellerna uppdelat på respektive klass så ser du ut enligt följande:

 Junior:

Elias Roolf
LAN
6
Andreas Roolf
LAN
4
Elliot Grandin
EBP
3
Moa Ingelstedt
TBG
2
Engla Rosquist
TBG
1
Tobias Gaudin
EBP
1
Felicia Hansen Griph
CAR
1


 

Yngre Junior:

Tuvali Berg
TBF
6
Charlie Grandin
EBP
6
Swann Gaudin
EBP
3
Alva Hansen Griph
CAR
2

 

Minior:

Jael Roolf
LAN
6
Viggo Hammarfrid
LEJ
4Det var kul att se så pass stor spridning bland deltagarna, allt från Tyringe i söder till Eskilstuna lite högre upp i landet. Det var även roligt att se ungdomarna tillsammans, de skrattade och hade väldigt kul. Det relativt stora åldersspannet hanterade ungdomarna hur bra som helt. Alla passade på att knyta nya band och hitta kompisar inom vår ”ungdomsboulevärld”. Även ledare och föräldrar som var på plats fick tillfälle att träffas och prata. Det blev många kreativa och bra diskussioner om hur vi skulle kunna bedriva ett fortsatt bra ungdomsarbete.

Vi tackar de i Carl XIV Johan Petanque Club som var med och gjorde detta till en trevlig och väl genomförd första deltävling i touren. 

Till er ungdomar som var med i helgen – Hoppas att vi ses nästa deltävling!  

Nästa deltävling i touren går i Skövde den 22-23 oktober och då är det Club Boule BONBON som står för arrangörs skapet., Den tredje och sista deltävlingen avgörs i Borås den 3-4 december med Club Boule La Pomme De Pin som arrangörer.

Den som samlar ihop flest poäng under hela säsongen får med sig en vandringspokal, där man även får sitt namn ingraverat. Det kommer att finnas en pokal för varje klass, miniorer, yngre junior och junior. I dagsläget har inga äldre ungdomar (U23) deltagit men skulle det dyka upp några deltagare i U23 så kommer de också att få tävla om en egen pokal.

Ni som inte hade möjlighet att delta denna gång, har fortfarande chansen att vara med under de kommande två deltävlingarna. Passa på att boka upp i era kalendrar för att delta och ha trevligt och träffa andra ungdomar… alla har fortfarande stora möjligheter att ta hem pokalen.

 

Publicerad: 2022-09-02

Senast uppdaterad: 2022-09-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se