Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu kan föreningen söka stöd via Idrottsmedel

Vi har tidigare aviserat att föreningar kommer att kunna söka bidrag inom ramen för Återstartsstödet, nu ligger aktiviteterna uppe i Idrottsmedel.

Riksdagen har skjutit till medel via Riksidrottsförbundet (RF) för att se till att idrottsrörelsen snabbare skall återhämta sig efter pandemin. Förbundet har upprättat planer för vad vi vill använda medel till, planer som RF har godkänt. Det finns olika riktlinjer som ligger till grund för stödet, och en del är att en viss andel skall användas så att det kommer direkt ut i föreningslivet. Som ett led i detta kan föreningar nu söka bidrag för ett antal olika sorters aktiviteter genom att göra ansökningar via Idrottsmedel (tidigare Idrottslyftet).

Syftet med stöden är ”att stimulera en uppstart av verksamhet efter coronapandemins effekter, vilket innebär att stödet ska säkerställa att idrottsrörelsen ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar”. Det finns alltså en önskan att pengar inte skall gå till befintlig, existerande verksamhet som redan bedrivs utan syftar till att fler skall komma tillbaka till vår idrott – eller kanske till och med upptäcka den för första gången. Boulefamiljen skall bli större!

Just nu finns det fyra olika sorters aktiviteter upplagda. En Föreningsaktivitet; här kan man tänka rätt fritt, vad kan ni som förening göra att för att rekrytera medlemmar? Kanske ett klubbmästerskap öppet för även icke-medlemmar eller en ”prova på boule”-kväll där anhöriga, grannar och vänner bjuds in. Man kan också söka medel för att få till ett Erfarenhetsutbyte mellan föreningar; ta chansen att träffa en annan bouleförening och till exempel ta reda på vad de gör för att genomföra populära tävlingsarrangemang. Kanske genomföra ett arrangemang tillsammans? Vi är bra på olika saker och vi kan lära av varandra.

Vidare finns det medel att söka med ändamålet Utbildning; passa på att utbilda er i föreningen. RF/SISU har många utbildningar som stärker föreningen och man kan också delta på till exempel domar- eller arrangörsutbildning och få bidrag till avgiften. Eller annan utbildning som ni kan påvisa är till gagn till er förening. Rekrytering/skolsamverkan kan man också söka bidrag för; det är ett specifikt bidrag som syftar till rekrytering via projektet Skolboule.

Sista ansökningsdatum är 23 oktober.

Lite längre fram kommer ytterligare aktiviteter läggas upp. Dessa kommer särskilt vara riktade mot den större damsatsning som vi tidigare har aviserat om. Vi återkommer när de också blir möjliga att söka via Idrottsmedel.

Manual ansökan via Idrottsmedel Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-09-05

Senast uppdaterad: 2022-09-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se